Zonet is er een tweede Belgisch record verbeterd tijdens het BK indoor. De eer was weggelegd voor Hanne Maudens die 6m53 liet optekenen in de zandbak. Daarmee doet ze twee centimeter beter dan de 6m51 die Nafi Thiam drie jaar geleden sprong. Met deze prestatie voldoet Maudens eveneens aan de EK-limiet voor Glasgow waarvoor 6m50 gevraagd werd.

De hoogtepunten volgen elkaar snel op dit Belgisch kampioenschap. Enkele minuten na de recordverbetering van Thomas Carmoy in het hoogspringen, mochten de handen opnieuw op elkaar voor Hanne Maudens. Dat Maudens goed uit de voeten kan in de verspringbak, is al veel langer geweten. Vandaag zette ze dat nog even extra in de verf door in haar vierde poging naar 6m53 te springen. Hiermee doet ze 8 centimeter beter dan haar exact één jaar oude PR. Nog nooit eerder sprong de atlete van Vlierzele Sportief zo ver, want outdoor bedraagt haar record 6m51. Nochtans begon de meerkampster vandaag niet overtuigend aan de competitie. Bij de eerste twee pogingen ging de rode vlag omhoog. Na enkele opwarmingssprongen was het bij de derde wel goed met 6m33. Nadien volgde dan haar exploot van 6m52, later gecorrigeerd naar 6m53 toen het met een ijzeren staaf werd nagemeten. Ook haar vijfde poging van 6m38 mag gezien worden. Met deze afstand staat Maudens momenteel op de 15de plaats op de wereldjaarranglijst.

Maudens was al zo goed als zeker van haar ticket naar Glasgow na haar knappe vijfkamp die ze hier op het BK meerkamp aflegde. Nu het minimum voor het verspringen ook binnen is, rijst de vraag of de meerkampster de combinatie gaat maken met het verspringen dat een dag later plaatsvindt.