Ismael Debjani werd oorspronkelijk verwacht op de korte cross afgelopen zondag tijdens de CrossCup-manche in Hannuit. Enkele uren voor de start kondigde de recordhouder op 1500m aan dat hij zijn veldloopseizoen beëindigt en voor een eerste maal zijn kunnen zal testen op de indoorpiste. Net als in het outdoorseizoen focust Debjani zich indoor op de 1500m.

Foto: Jeroen De Meyer

Met drie CrossCup-manches achter de rug, was Ismael Debjani leider in het klassement op de korte cross. Dit had hij te danken aan twee uitstekende wedstrijden in Mol en Roeselare waar hij telkens maar nipt één iemand voor zich moest dulden. Door zijn afwezigheid in Hannuit moest hij zijn leiderspositie in dat klassement afstaan aan Valère Hustin. Debjani zal er allicht niet wakker van liggen nu hij beslist heeft het verdere verloop van het veldloopseizoen aan zich voorbij te laten gaan. “Mijn eerste deel van het winterseizoen was over het algemeen goed. Ik heb twee zeer degelijke korte crossen kunnen afleggen en eind december kon ik op een wegwedstrijd over 10 kilometer onder de 30 minuten duiken”, blikt Debjani tevreden terug. Zijn tweede plaats op de korte cross tijdens de selectiewedstrijd voor het EK leverde hem eveneens een plaats op in de Mixed Relay-ploeg voor Tilburg. Debjani kon in tegenstelling tot de twee voorgaande wedstrijden hier geen overtuigende indruk nalaten waardoor de ploeg genoegen moest nemen met de zevende plek.

“Ik heb geen al te gekke ambities dit indoorseizoen”, vertelde Debjani over zijn plannen voor de rest van deze winter. Nog nooit eerder liep de CABW-atleet een indoorwedstrijd. Daar zal over een week meteen verandering in komen. “Mijn doel is om mij gewoon te amuseren. Begin deze week zette ik mijn eerste stappen op een indoorpiste. Het was meteen pittig! Het is dan ook niet aan de orde om meteen uitspraken te doen over mijn ambities aangezien ik nog nooit indoorwedstrijd heb gelopen en dus niet weet waar ik sta. Het EK in Glasgow (limiet is 3’41”89, red.) is ook zeker geen hoofddoel.” Na volgende week vrijdag zal de immidels 28-jarige atleet wel een ijkpunt hebben. Dan trekt Debjani naar het Franse Val-de-Reuil voor zijn eerste 1500m indoor. “Ik zal na deze wedstrijd beslissen of ik al dan niet nog een vervolg zal breien aan mijn indoorseizoen. Als ik beslis om door te gaan zal ik enkel focussen op de 1500m. Een 3000m is niet aan de orde”, besloot Debjani.