De ISTAF Berlijn is vanaf vandaag voor een deel in Belgische handen. Golazo Groep, de organisatie achter onder meer de AG Memorial Van Damme, De Nacht van de Atletiek en tal van marathons, zal nauwgezet samenwerken met TOP Sportevents GmbH. Die Belgisch-Duitse alliantie zal dus instaan voor de organisatie van de ISTAF Indoor en de ISTAF, telkens in Berlijn. Ook La Parisienne, een stratenloop in Parijs die exclusief voor vrouwen is, komt deels in handen van de Golazo Groep.

De ISTAF in Berlijn kent een rijke geschiedenis. De eerste editie vond in 1921 plaats. Afgelopen zomer volgde de meeting in de nasleep van het schitterende EK op dezelfde locatie: het Olympiastadion in Berlijn. Ismael Debjani zorgde op 2 september nog voor de  beste Belgische prestatie  op de meeting. De ISTAF Indoor is er sinds 2014 bij. De meeting staat garant voor innovaties. Een beweegreden voor Golazo om een samenwerking aan te gaan. De huidige meeting director van de ISTAF, Martin Seeber, blijft aan het hoofd staan.

“De samenwerking met Golazo biedt ons de kans om Berlijn extra te versterken als dé plaats voor topatletiek. Bovendien kunnen beide meetings nog verder groeien. Op vlak van marketing, internationale groei en de manier waarop we onze sport samenbrengen, kunnen we voldoende synergieën doen ontstaan”, aldus Seeber.

“De ISTAF in Berlijn vertoont heel wat gelijkenissen met de AG Memorial Van Damme. Het is één van de klassieke topmeetings in Europa, waar wereldtoppers en nationale toppers elkaar vinden in een groot, vol stadion. We zijn dan ook erg blij dat deze meeting en de succesvolle indoorvariant voortaan deel uitmaken van onze groep.”, vertelde Bob Verbeeck, de CEO van de Golazo Groep.

Verbeeck kon met nog meer nieuws op de proppen komen, aangezien Golazo ook zal participeren in La Parisienne. La Parisienne is een traditierijke stadsloop in de Franse hoofdstad die is voorbehouden aan vrouwen. Volgend jaar in september staat de 24ste editie gepland.