Rani Rosius heeft zich tijdens de ISTAF Indoor in Düsseldorf verzekerd van het WK indoor in Belgrado. De atlete snelde op de 60m naar een tijd van 7″30 waarmee ze exact voldoet aan de limiet. Rosius kreeg later in de finale nog een kans om haar PR van 7″27 aan te vallen, maar bleef steken op 7″35. Kobe Vleminckx deed het met 6″69 meer dan degelijk in de reeksen, maar paste vervolgens voor de finale. Hij bijt zijn tanden voorlopig nog steeds stuk op de WK-limiet van 6″63.

Rani Rosius mag zich opmaken voor haar eerste WK in zaal. De 21-jarige atlete kreeg tijdens de ISTAF Indoor in Düsseldorf twee pogingen om zich te plaatsen voor het WK in Belgrado, maar had aan één poging genoeg. In de reeksen van de 60m was het meteen raak. Rosius sprintte naar 7″30 en voldoet daarmee exact aan de limiet. Ze is daarmee de achtste individuele atlete die zich plaats voor dit WK.

In de finale mocht Rosius het opnemen tegen onder meer Ewa Swoboda, de voorlopig snelste dame van dit jaar. Onze landgenote was echter nog een maatje te klein om echt te kunnen meestrijden. Ze moest het stellen met een verdienstelijke 7″35 en legde daarmee beslag op de zesde plaats. Swoboda won de race in een snelle 7″10.

Elise Mehuys en Kobe Vleminckx kwamen beiden ook in actie op de 60m in Düsseldorf. Mehuys mocht na haar sterke seizoensstart eveneens dromen van de WK-limiet. De atlete van LYRA klokte af na 7″48 en moet voorlopig nog met lege handen naar huis. Vleminckx kwam eerder dit seizoen al tot 6″65 en heeft de WK-limiet van 6″63 dus in het vizier. In de reeksen dook hij met 6″69 opnieuw onder de 6″70. Hij plaatste zich met die tijd voor de finale, maar kwam nadien niet meer in actie.

Op de 60m horden lijkt Nadine Visser stilaan alle blessureperikelen achter de rug te hebben. In de reeksen kwam de Nederlandse al tot een meer dan degelijke 8″02. In de finale gaf Visser iedereen het nakijken door een snelle 7″93 neer te zetten. Malaika Mihambo maakte dan weer indruk in de verspringbak. De olympische kampioene liet in haar laatste poging een afstand van 6m96 noteren, goed voor een beste wereldjaarprestatie.