Michael Obasuyi en Anne Zagré hebben zich op de ISTAF Indoor in het Duitse Berlijn verzekerd van het WK indoor in Belgrado. De hordeloper van OEH knalde in de reeksen naar een tijd van 7″63, ruim onder de gevraagde 7″72. Obasuyi scherpt zo ook zijn PR op de 60m horden aan met vier honderdsten. Zagré was bij de vrouwen goed voor een tijd van 8″09 in de reeksen, ze voldoet op die manier ook aan de limiet die 8″16 bedraagt. Rani Rosius noteerde op de vlakke 60m een seizoensbeste van 7″34, vier honderdsten boven de WK-limiet. 

Twee landgenoten hebben op de ISTAF Indoor in Berlijn een ticket naar het WK indoor in Belgrado geboekt. Michael Obasuyi haalde uit in de reeksen van de 60m horden. De 22-jarige hordeloper van OEH knalde naar een stevig PR van 7″63, ruim negen honderdsten onder de WK-limiet. In de finale noteerde Obasuyi ondanks het raken van meerdere horden een meer dan degelijke 7″70. De echte bloedvorm bij de hordeloper volgt pas later op het seizoen, waardoor Jonathan N’Senga mag vrezen voor zijn Belgisch record (7″55) de komende weken.

Bij de vrouwen kwam Anne Zagré voor het eerst dit seizoen in actie op de hoge horden. Zagré dook net zoals haar mannelijke collega onder de limiet in de reeksen. Met 8″09 bleef ze vlot onder de gevraagde chrono van 8″16. In de finale moest de Belgische recordhoudster op de 100m horden vrede nemen met 8″15, weliswaar opnieuw onder de WK-limiet. Rani Rosius sloop tijdens de reeksen van de 60m wat dichter bij de WK-limiet door 7″34 te noteren. In de finale had Rosius drie honderdsten meer nodig om de kortste sprintafstand af te leggen. Bij de mannen stond er geen maat op olympisch 100m-kampioen Marcell Jacobs, die afklokte na 6″51. Armand ‘Mondo’ Duplantis gaf ei zo na de zege uit handen in het polsstokspringen door pas in zijn derde poging over 5m92 te vliegen. Vervolgens stelde de Zweed orde op zaken door over 6m03 te wippen, goed voor een meetingrecord én beste wereldjaarprestatie. De lat ging vervolgens naar 6m19. Op een haar na miste hij zijn eigen WR.