Dorian Boulvin begon afgelopen zondag op de Structabo CrossCup Relays aan zijn crossseizoen waar hij als vierde over de finish kwam voor zijn team CABW. Boulvin maakte afgelopen zomer de overstap naar de trainingsgroep van Tim Moriau. Hij kwam vorig jaar in actie op het EK veldlopen bij beloften, maar hoopt dit jaar beter te doen dan zijn 14de stek van vorige editie. Een babbel met de 21-jarige atleet leest u hieronder.

Dorian Boulvin kende een degelijke zomer. Hij verbeterde op zowat elke afstand waarop hij in actie kwam zijn PR. Het hoogtepunt was ongetwijfeld zijn 13’50”85 op de 5.000m op de IFAM Outdoor. Op het einde van de zomer voerde de 21-jarige atleet van CABW een trainingswissel door.

“Ik ben heel goed ontvangen binnen mijn nieuwe groep. Absoluut een warm welkom dus. Het is bovendien leerrijk en aangenaam om zo vaak op pad te zijn met al die sterke mannen. De aanpak is ook anders. Vroeger trainde ik iets minder wetenschappelijk en was het doel meer om doorheen het jaar altijd ongeveer even goed te zijn. Nu wordt er echt richting bepaalde doelen gewerkt. Ik moet echter mijn vorige coach Fernand Brasseur enorm bedanken voor wat hij allemaal heeft mogelijk gemaakt”, aldus Boulvin.

“Waarom als team niet beter doen dan vorig jaar?”

Een eerste piek in de winter wordt natuurlijk het EK veldlopen. Vorig jaar werd Boulvin als eerstejaars nog 14de bij de beloften. Hij nam zelfs een deel van het kopwerk in handen en mocht na de race samen met de andere Belgen het podium op om de zilveren teammedaille te ontvangen.

De zilveren belofteploeg op het EK in Samorin – Foto: Jeroen De Meyer

“Het EK is uiteraard het hoofddoel voor komende winter. Ik hoop beter te doen dan mijn 14de stek van vorig jaar. Een plaats bij de beste tien komt dan natuurlijk in het vizier. Ik ga me zo goed mogelijk voorbereiden, onder meer met een hoogtestage op de Bakala Academy in Leuven, waar ik samen met een deel van mijn trainingsgenoten verblijf. Bovendien denk ik dat we als belofteploeg opnieuw op een medaille mogen mikken. Simon Debognies is heel sterk en met een fitte Dieter Kersten hebben we twee ijzers in het vuur. We mogen ambitieus zijn met zo’n namen in onze rangen. Wie weet doen we zelfs beter dan vorig jaar, aangezien de Fransen ook eens een mindere dag kunnen beleven”, vertelde de 21-jarige CABW-atleet.

“Vorm zit in stijgende lijn”

Naast het EK is er uiteraard ook de Structabo CrossCup, waarin Boulvin bij de kanshebbers is om eindlaureaat bij de beloften te worden. Afgelopen zondag maakte hij een degelijke beurt tijdens de afsluitende 4.500m tijdens de CrossCup Relays in Gent. Hij klokte de zevende tijd van alle deelnemers en moest slechts 18″ toegeven op de sneltrein van de dag, Dame Tasama.

“Het niveau in België ligt momenteel heel hoog. In de breedte zijn we indrukwekkend. Ik denk dat Soufiane Bouchikhi en Isaac Kimeli altijd buiten schot zullen zijn, maar de strijd achter hen kan leuk worden. Een gezonde ambitie lijkt me om bij de beste vijf te eindigen in enkele manches. Mol zal een eerste waardemeter zijn. Al denk ik dat Isaac dit jaar nog een stap vooruit zal zetten, wat de duels voorin alleen maar ten goede kan komen. Over mijn wedstrijd van zondag mag ik best tevreden zijn. Ik ben iets te snel gestart en heb een tijdje alleen moeten lopen. Het was jammer om de podiumplaats in de slotmeters te verliezen, maar mijn vorm zit in een stijgende lijn en dat primeert”, verklaarde de trainingsgenoot van onder meer Kimeli, Debognies en Robin Hendrix.

Boulvin in actie op de CrossCup in Mol van vorig jaar – Foto: Golazo

Volgend jaar hoopt de belofte voor het eerst in jaren opnieuw aan de start van een kampioenschap op de piste te komen. Het EK voor beloften staat namelijk met stip aangeduid.

“Ik zou uiteraard graag nog eens een kampioenschap op de piste meemaken. Met het oog op komende zomer mikken we op de 5.000m. Daarvoor zal ik komende winter ook het nodige snelheidswerk doen, aangezien ik op dat vlak nog wat te kort kom tegenover mijn rechtstreekse concurrenten. Ik heb echter nog tijd, want de focus ligt nu vanzelfsprekend bij het veldlopen”, besloot Boulvin.