CABW heeft de eerste manche van de Structabo CrossCup in Gent gewonnen. De Relays bij de vrouwen leken op voorhand al een kolfje naar de hand te gaan worden van de Waalse Club. Het trio, bestaande uit Vanessa Scaunet, Stephanie Barnes en Belgisch kampioene in het veld, Imana Truyers was over de volledige lijn te sterk voor de concurrentie. ACHL en OEH voerden een pittige strijd om de tweede plaats. Slotloopster bij ACHL, Sofie Van Accom, bleek een maatje te groot voor Lisa Rooms van OEH.

Hanne Pardaens van het gemengde team ACP-ACW en Camille Muls van RESC leken even roet in het eten van CABW te gooien. Aangezien Pardaens en de deelneemster aan het WK voor junioren voor Vanessa Scaunet uit de zandbak kwamen. Een bewuste keuze van de belofte van CABW, die in het zand geen onnodige krachten wou verbruiken. Scaunet versnelde wel gevoelig met de wisselzone in zicht, waardoor ze toch als eerste de stok aan Stephanie Barnes gaf. Barnes kon op haar beurt de voorsprong van de topfavoriet uitdiepen. Astrid Verhoeven werkte ondertussen een stevige 1500m. Goed genoeg om OEH in tweede stelling te brengen. Hierdoor bleef de voorsprong van CABW op de concurrentie relatief beperkt.

Slotloopster Imana Truyers kon al bij al gecontroleerd de overwinning voor CABW verzekeren. Sofie Van Accom maakte een forse inhaalbeweging en bracht zo op die manier haar team ACHL naar de tweede plaats. Van Accom bleef in de sprint Lisa Rooms van OEH voor. Het podium schitterde dankzij een aangenaam najaarszonnetje.

“Het was op voorhand wat afwachten, aangezien we alle drie een beetje gesukkeld hebben in de aanloop naar de Relays. We vroegen ons af of we in dezelfde vorm van vorig jaar verkeerden. Die vraag kreeg tijdens de race een antwoord. We zijn er vol voor gegaan, met succes. Qua conditie is het bij mij nog niet optimaal. Ik train rustig verder met het oog op Mol. Pieken wil ik pas in december doen, aangezien het EK halen en daar goed presteren primeert”, aldus Truyers.

 

1 REACTIE

  1. Mag ik even een rechtzetting ? Het was de atlete van ACP (Hanne Pardaens) die als eerste de zandstrook kwam uitgelopen en als derde heeft afgelost aan zus Febe Pardaens die als jonge belofte na een sterke 1500m als tweede de stok doorgaf aan Nanouck Stevens , een jonge belofte van ACW.

Reacties zijn gesloten.