OEH heeft zoals verwacht voor de vijfde opeenvolgende keer de Structabo CrossCup Relays bij de mannen gewonnen. Het trio van OEH kende op de Gents Blaarmeersen echter meer moeite dan verwacht. Een valpartij van startloper Robin Hendrix had daar uiteraard mee te maken. Simon Debognies keerde het tij voor de Hallenaren. Isaac Kimeli klaarde klus. EA met een verrassende Lander Tijgat en ROBA met de broers De Kerpel finishten als respectievelijk tweede en derde.

De Structabo CrossCup Relays leken een walk in the park te gaan worden voor het snelste team van OEH, dat uit was op een vijfde winst op rij. Robin Hendrix kwam ten val bij de start, waardoor de EK-ganger aan een pittige inhaalrace begon. Hij zou uiteindelijk toch als vijfde de stok doorgeven. Voorin waren het vooral Valère Hustin, Eliott Crestan en Pierre-Antoine Balhan die imponeerden.

Simon Debognies ging ondertussen als een razende tekeer tijdens zijn drie kilometer. De man van OEH rolde elke voorganger op en kon in zijn tweede ronde nog een ruime voorsprong uitbouwen. Jeroen D’hoedt kwam van nog verder, maar bracht zijn team CABW wel naar de derde plaats. Isaac Kimeli kon gecontroleerde naar de overwinning lopen.

“Het was toch even stressen toen Robin (Hendrix; red.) op de grond lag, maar we hebben altijd het vertrouwen in ons kunnen behouden. Simon was opnieuw indrukwekkend. Ik heb geprobeerd om zo gecontroleerd mogelijk binnen te komen. Ik hield ergens wat in, met het oog op eventuele terugkerende mannen. Die waren er uiteindelijk niet. Nu verleg ik de focus naar Mol. Ik ben benieuwd wie allemaal zal deelnemen aan het Zilvermeer”, aldus Kimeli.

Achter Kimeli werd het spannender. Dorian Boulvin kon de tweede plaats niet behouden. Hij werd gepasseerd door Lander Tijtgat, die opnieuw uitkomt voor EA, en Wesley De Kerpel van ROBA. Tijtgat verkeert duidelijk in goede doen en zal als oude rot tussen de jonge veulens voor het nodige weerwerk zorgen. Bij EA leverden Sven Bombeke en Pieter Claus goed werk af voor hun slotloper. De Kerpel kon dan weer rekenen op zijn broer Kevin en Lahsene Bouchikhi, de jongere broer van Soufiane Bouchikhi.