Alleswinnaar Mo Farah is een recordje armer. De piepjonge Julien Wanders, amper 22 jaar, zette op zaterdag een fenomenale chrono neer op de 10km op straat. Het Zwitserse toptalent had er amper 27 minuten en 32 seconden voor nodig.

Wanders zette die nieuwe toptijd neer op een biljartvlakke straatloop in Durban, Zuid-Afrika. Voldoende om de wedstrijd te winnen was dat niet, want die eer was weggelegd voor de Oegandees Joshua Cheptegei (27’16”).

Het nieuwe record betekende een verbetering van het oude wegrecord met maar liefst 12 seconden, een tijd die Sir Mo reeds in 2009 zette. Zelf verbeterde Wanders zijn persoonlijke beste (inclusief chrono’s op de piste) van 28’06″17 (!).

Wanders kende een behoorlijk zomerseizoen met respectievelijk een 8e en 7e plaats op het EK 5000 en 10000m. Eerder, in de lente van dit jaar, verbrak hij het Europees beloftenrecord op de halve marathon (60’09). Alvast niet het laatste wat we van deze jonge knaap horen!