Met de Structabo CrossCup Relays van zondag 21 oktober nadert de start van het veldloopseizoen 2018-19 zienderogen. Om u alvast warm(er) te maken voor de Belgische crossen zal Atletieknieuws – in samenwerking met ElliptiGO MegaSpike – dagelijks voorbeschouwingen online plaatsen waarbij een aantal (ex-)topatleten & andere prominenten uit de Belgische atletiekwereld de revue zullen passeren. Nina Lauwert bijt de spits af, al ligt bij haar de focus momenteel op het BK marathon van zondag in Eindhoven en nog niet op het veldlopen.

Hoe is de voorbereiding geweest? Was die anders met de marathon van Eindhoven op de planning?

“De opbouw is nu beter verlopen dan bij de marathon in Hamburg (waar ze 2u37:26 liep, nvdr.). Ik heb meer kilometers kunnen doen en meer lange duurlopen. Er zat geen stage in de opbouw, en dat maakt het praktisch wel niet altijd eenvoudig om zware trainingsweken te combineren met werken en een gezinsleven.”

Wat verwacht je van het BK marathon?

“Ik deed de afgelopen periode al heel wat wedstrijden zoals Tilburg, Kopenhagen en de Ekiden. De vorm zit zeker goed, en ik hoop dat te bevestigen in Eindhoven met een derde Belgische titel (over verschillende afstanden, nvdr.). Natuurlijk kan er altijd iets misgaan, maar ik kijk zeker al terug op een fantastisch seizoen.”

Hoe ziet de rest van je winterplanning eruit? 

“De week na de marathon staan al de Relays gepland, en enkele dagen later vertrekken we naar Tenerife om terug wat meer aan mijn snelheid te werken en me zo klaar te stomen voor de crossen. Ik doe opnieuw alle Crosscups mee deze winter, en enkele stratenlopen.”

Wat is het doel in de CrossCup? Misschien wel meespelen voor eindwinst?

“Eindwinst niet echt. De laatste twee crossen vallen al in de opbouw voor mijn voorjaarsmarathon. Maar in Roeselare en Hannuit wil ik wel even testen waar ik sta, en eventueel een Europees ticketje naar Tilburg bemachtigen.”

Heb je een Megaspike-ploeg?

“Ik stel twee ploegen op, maar de voorbije jaren leerde me dat ik daar echt slecht in ben. Dus ik heb dit jaar zo weinig mogelijk proberen nadenken en vrij willekeurig enkele atleten gekozen. Misschien scoor ik dan beter.”