Chloé Henry heeft gisterenavond in Waremme haar eigen Belgisch record polsstokspringen opnieuw een stukje scherper gesteld. Ze liet de lat liggen op 4m42, dat is één centimeter hoger dan ongeveer een jaar geleden in Jemeppe (Luik).

Chloé Henry wou maar al te graag naar het wereldkampioenschap in Peking. Dat wil ongetwijfeld iedereen, maar Henry voelde dat ze het effectief waard was. De kwalificatiehoogte van 4m50 was een stukje te hoog gegrepen voor Henry, maar met 4m41 zou de USBW-atlete wel een uitnodiging hebben gekregen van de IAAF om deel te nemen aan het kampioenschap. Henry kwam dit seizoen uiteindelijk niet verder dan 4m40, en kon dus niks anders doen dan zich neerleggen bij de situatie. Gisterenavond bewees ze dan uiteindelijk wel haar uitstekende vorm. In Waremme, onder de Vlamingen ook wel bekend onder de naam Borgworm, ging ze over 4m42, niet enkel voldoende voor een IAAF-uitnodiging maar ook goed voor een nieuw BR. Dat nationaal record stond reeds een jaar op de tabellen, eveneens achter naam. Nadien liet ze naar verluidt ook drie mooie pogingen zien op 4m50, dat belooft dus veel goeds voor de rest van het seizoen en volgend jaar!