Jennifer Suhr heeft al vroeg op het seizoen een uitstekende vorm te pakken. De Amerikaanse polsstokspringster zette dat op z’n minst gezegd kracht bij op een wedstrijd in het Amerikaanse Brockport. Suhr wipte er over 5m03, dat is precies 1 centimeter hoger dan het vorige wereldrecord ook al op haar naam.

De 33-jarige Suhr komt vooralsnog indoor een stuk beter tot haar recht dan outdoor. In 2013 ging ze voor het eerst over de 5 meter-grens en de 5m02 die ze destijds sprong leverde haar eveneens een wereldrecord op. Dat snoepte ze af van ene Jelena Isinbayeva. Nu doet ze er met 5m03 dus nóg een centimeter bij. Outdoor, waar haar PR al sinds 2008 op 4m92 staat, heeft Isinbayeva nog steeds het wereldrecord in handen. De Russische superster, die overigens net als Suhr in het jaar ’82 geboren is, heeft outdoor een hoogte van 5m06 achter haar naam staan.

Bekijk hieronder de beelden van Suhrs geslaagde sprong over 5m03.