De Amerikaanse spurtbom Ronnie Baker heeft zijn fraai seizoen kracht bijgezet in het Poolse Chorzow. Op de 100 meter ging hij met 9″87 sneller dan ooit tevoren, goed voor een verbetering van zijn eigen snelste wereldjaartijd en een vertrouwensboost richting de Memorial Van Damme.

Baker hield in het vrijwel windstille Chorzow gelauwerde sprinters als Rodgers, Guliyev en Powell af. De 24-jarige Amerikaan voelde zich naar eigen zeggen klaar voor een toptijd na Diamond League-overwinningen in Rome, Parijs en Londen. Met 9″87 pronkt zijn naam nu helemaal bovenaan de wereldjaarranglijst, sprintfenomeen Noah Lyles zakt met 9″88 naar positie twee. Niet onbelangrijk met oog op de Memorial Van Damme, waar Baker de uitgesproken favoriet wordt voor eindwinst in de Diamond League.

Dinsdag heeft ook Jonathan Sacoor zijn deelname aan de Memorial bevestigd, meetingdirecteur Cédric Van Branteghem sluit niet uit dat er nog één à twee Belgen aan de deelnemerslijst worden toegevoegd.

Er zijn nog een flink aantal tickets beschikbaar voor de 42ste editie van de AG Memorial Van Damme, bestellen kan via www.sport.be/aginsurancememorialvandamme/.