Naast het EK indoor in Glasgow wordt er ook op andere fronten gestreden. Dat was vandaag het geval voor de betere Belgische junioren en beloften, die in de Gentse Topsporthal op zoek gingen naar de nationale titels in die categorieën. Thomas Carmoy zou voor het hoogtepunt van de dag zorgen door zijn eigen BR op de 60m horden aan te scherpen. Een beknopt overzicht.

Twee hoogtepunten volgden net na de middag met de 60m horden bij de junioren. Angel Angwazie verbeterde zichzelf nogmaals. Met 8″33 komt ze nu op de derde plaats aller tijden bij de junioren te staan én dat als eerstejaars. Angwazie zou dus volgende winter zomaar jacht kunnen maken op het BR van Myriam Tschomba, die in 1996 tot 8″25 kwam. Thomas Carmoy kon bij de heren niet achterblijven. Carmoy, de huidige Belgische recordhouder op de 60m horden bij de junioren, vloog sneller dan ooit naar 7″68. Een verbetering van zijn eigen BR met 6 honderdsten. Carmoy zou in het hoogspringen ook een gooi doen naar een verbetering van zijn BR, maar met 2m12 bleef hij behoorlijk ver verwijderd van zijn beste van 2m21. De dubbele Belgische titel was dankzij die hoogte wel een feit. In het hoogspringen bij de junioren vrouwen ging Zita Goossens over 1m80, vervolgens ging de lat naar 1m84, waarbij het nét niet werd voor de atlete van DEIN.

De baanronde bij de beloften mannen werd een kolfje naar de hand van de tweeling Antoine en Camille Snyders. Antoine zou met 21″23 de negende chrono aller tijden noteren. Zijn broer Camille en Jordan Paquot legden beslag op de plaatsen twee en drie met respectievelijk 21″65 en 21″89. De broers Snyders waren ook succesvol op de 60m, alleen moesten ze daarin Kobe Vleminckx voor zich dulden. Vleminckx deed met 6″81 respectievelijk twee en negen honderdsten beter dan de broers van WACO. Bij de vrouwen op de 200m kreeg Manon Depuydt af te rekenen met een technisch probleem, aangezien er iets schortte aan haar startblok. Depuydt zou daardoor na alle races op de 200m solo naar 23″91 snellen, goed voor de winst. Juniore Lucie Ferauge blonk uit op de 400m met een chrono van 55″06.

Tim Van de Velde ging tijdens de 1500m op zoek naar het BR van Jean-Pierre Ndayisenga (3’48″5 HT in 1981). Tot en met 400m van de finish zag het er héél goed uit voor de atleet van DUFF, maar de atleet die afgelopen zondag zijn zesde opeenvolgende Belgische titel in het veld behaalde viel behoorlijk stil in de laatste ronde. Het BR was niet meer aan de orde, waardoor Van de Velde uitbollend over de finish kwam in 3’53″04. Een gelijkaardig scenario bij de beloften, al was Oussama Lonneux niet op recordjacht. De favoriete bij de beloften maakte er een pittige race van aan een gelijkaardig tempo van de juniorenrace. Lonneux zou finishen na 3’53″33. Camille Muls liep tijdens de 800m bij de beloften opnieuw van start tot finish aan de leiding. De atlete van RESC liet de klok na 2’07″66 stoppen.

Het kogelstoten bij de beloften mannen werd een wedstrijd om naar uit te kijken, met Matthias Quintelier en Max Vlassak in een hoofdrol. Quintelier zou zichzelf naar de vijfde plaats aller tijden stoten met een worp van maar liefst 17m56. Vlassak deed niet onder met 17m17, goed voor de tiende prestatie aller tijden. Mélanie Vissers presteerde al een hele winter sterk in het polsstokspringen en kon deze lijn ook doortrekken naar vandaag. Met 4m15 bleef ze een eind onder haar PR, maar was ze afgetekend de beste bij de beloften. Bij de mannen scherpte Robin Bodart zijn persoonlijk record scherper tot 5m05. Niemand deed beter. Juniore Elien Vekemans kon voor het eerst deze winter nog eens de 4m-barrière overschrijden wat haar de Belgische titel opleverde.

De volledige uitslag kan u hier terugvinden.