Met alle ogen gericht op wat zich afspeelt op het WK indoor in Birmingham, zouden we bijna vergeten dat er ook op eigen bodem een stevige strijd werd uitgevochten. De beste junioren en beloften knokten in Gent om de nationale titels. Thomas Carmoy zorgde voor het hoogtepunt van de dag. Hij mag zich sinds vandaag ook Belgische recordhouder noemen op de 60m horden.

Dat Thomas Carmoy goed uit de voeten kan in het hoogspringen, is een understatement gezien zijn nationaal record van 2m19 dat hij twee weken geleden sprong. Dat hij niet alleen in die discipline op bijzonder hoog niveau presteert, bewees hij vandaag door de show te stelen op de 60m horden. Hij klokte af na 7”74 waardoor hij alweer een Belgisch record op zijn naam mocht schrijven. Carmoy dook hiermee net geen tiende onder het vorige record, dat Dylan Caty en Dario Vandervreken deelden. Naast de beste Europese prestatie bij de junioren in het hoogspringen, schuift Carmoy op deze ranglijst op naar de gedeelde derde positie op de 60m horden. Ook Simon Verherstraeten deed met 7″81 beter dan het oorspronkelijk Belgisch record (7″83), Tuur Bras evenaarde deze tijd. Van een sterke wedstrijd gesproken!

Op de 200 meter viel er nipt geen tweede Belgisch record te noteren. Lucie Ferauge kwam na een blessureperiode met haar 23”89 echter heel dichtbij. De juniore van CABW snoepte zo nog net niet het record af van Imke Vervaet, die in 2012 naar 23”81 liep. Ferauge noteerde wel een nieuwe besttijd. Hanne Maudens ging eveneens van start op deze afstand. Zij liep naar een nieuw persoonlijk record van 24”69.

Zowel bij de junioren als bij de beloften werd er onder de 49 seconden gedoken op de dubbele baanronde om de titel te pakken. Tibo De Smet deed dit bij de junioren met 48”58, Dylan Owusu ging bij de beloften net iets sneller en liet de klok stoppen op 48”53.
Eliott Crestan snelde op de 800 meter naar 1’50”51 en sprokkelde maar liefst zeven seconden bonus op zijn dichtste belager. Dit seizoen kwam de SMAC-atleet, weliswaar met meer tegenstand, al tot 1’49”53.

Grootse prestaties bleven uit in de kampnummers. Noor Vidts kwam echter wel goed voor de dag in het kogelstoten. Als meerkampster bleef ze de specialisten voor dankzij haar worp van 13m46.

De volledige uitslag kan u hier terugvinden.