Robin Vanderbemden heeft zich op de Memorial Léon Buyle Meeting in Oordegem verzekerd van zijn EK-ticket op de 200m. De Seraing-atleet haspelde de 200m af in 20″51 waarmee hij een tiende onder het minimum van 20″62 blijft.

Op het LBFA-kampioenschap was het eigenlijk al eens prijs voor Robin Vanderbemden. Hij legde toen de halve baanronde af in een hele sterke tijd van 20″40. Jammer genoeg blies de wind toen net iets te veel in het voordeel. Vorige week volgde een nieuwe poging op de IFAM Outdoor. Vanderbemden miste de limiet toen op een haar na door er net één honderdste te lang over te doen. Vandaag was het dan eindelijk prijs! Met een aanvaardbare rugwind van 0,6 m/s klokte de Belgian Tornado af na 20″51 waardoor hij na het EK in Amsterdam zich opnieuw individueel mag tonen op een internationaal kampioenschap. Twee jaar geleden bleef het bij de reeksen, wat is er dit jaar mogelijk?