Thomas Van der Plaetsen heeft zich op de Hypomeeting in Götzis geplaatst voor het EK in Berlijn op de tienkamp. Met een hamstringblessure finishte hij op plaats dertien met 8.007 punten, terwijl het minimum op 7.915 punten stond.

Met nog drie proeven te gaan lag Van der Plaetsen op schema om zijn persoonlijk record scherper te stellen, en dus nog beter te doen dan de tienkamp die hem op de Spelen in Rio de achtste plaats opleverde. Tijdens het polsstokspringen kwam er echter een hamstringblessure opzetten. ‘VDP’ besliste om toch door te gaan, omdat hij anders het EK in Berlijn dreigde te missen, waar hij titelverdediger is.

Zonder veel aanloop schudde Van der Plaetsen er bij het speerwerpen nog 59m41 uit, waardoor hij als vijfde aan de afsluitende 1.500 meter begon. Daar was het opzet om rustig uit te lopen en zonder te forceren de EK-limiet binnen te halen. Hij finishte in 5:14.93 en kwam zo uit bij een dertiende plaats en 8.007 punten.

Wie alles nog eens wil herbeleven met onze live-updates, kan hier terecht.