Op dag twee van de Hypomeeting in Götzis gaat Nafi Thiam op zoek naar de zege, en wie weet wel een Belgisch of Europees record. Ook Hanne Maudens en Thomas Van der Plaetsen mogen nog altijd hoog mikken. Volg hieronder alles live met updates en een scoreprojectie.

18u10: Thomas Van der Plaetsen loopt de 1.500 meter op een rustig tempo uit gezien zijn hamstringblessure. Hij finisht in 5’14″93 en komt zo uit op een puntentotaal van 8.007. De EK-limiet is binnen, de Hypomeeting sluit Van der Plaetsen af op plaats dertien.

17u30: Door de hectiek die gepaard ging met de knalprestaties van Thiam en Maudens zijn we even het speerwerpen bij de mannen uit het oog verloren. Het management van Van der Plaetsen liet net voor het speerwerpen weten dat de Europese kampioen een contractuur in de hamstring heeft, maar geen andere keuze heeft dan door te bijten als hij zich wil plaatsen voor het EK in Berlijn. Van der Plaetsen beperkte zich tot één poging, en die leverde 59m41 en een dertiende plaats op. Zijn achterstand op schema PR is nu 85 punten, zijn voorsprong op de EK-limiet 332 punten. Hij begint als nummer vijf aan de 1.500 meter.

16u30: Nafi Thiam loopt haar 800 meter in 2’18″62 wint met 6.806 punten voor het tweede jaar op rij! Het is de derde score uit haar carrière. Hanne Maudens wordt na een 800m in 2:11.14 knap zesde met 6.252 punten, waardoor ze voorbij Tia Hellebaut schuift op de ranking aller tijden. Hoedje af voor deze twee ijzersterke en nog altijd erg jonge madammen!

15u10: Ai! Het kan dan toch niet altijd feest zijn voor Nafi Thiam. Ze komt met de speer niet verder dan 47m20, blijft meer dan 12 meter onder haar persoonlijk record, en laat in één klap liefst 235 punten liggen. Haar achterstand op het Belgisch record bedraagt met alleen nog de 800 meter te gaan 160 punten. Ze blijft wel ruim aan de leiding. Hanne Maudens presteert wel opnieuw goed. Met 40m96 doet ze beter dan vorig jaar.  Ze ligt nu 140 punten voor op schema PR en staat negende.

14u55: Met 5m20 moet Van der Plaetsen vrede nemen vandaag. Zijn derde beurt op 5m40 onderbreekt hij al tijdens zijn aanloop. Jammer, want hij laat zo heel wat punten liggen. De voorsprong op schema PR is nu weer een achterstand geworden, van 45 punten. Van der Plaetsen wordt derde in het polsstokspringen, in de totaalstand schuift hij op naar plaats zeven.

14u50: Van der Plaetsen wipt over 5m20, en slaat 5m30 over. Bij zijn tweede poging op 5m40 schiet er iets in zijn hamstring. Hij vraagt onmiddellijk een behandeling, maar gaat wel zijn derde beurt nog gebruiken.

14u20: Thomas Van der Plaetsen mist zijn eerste poging op zijn aanvangshoogte 5m00. Even bibberen dus, maar bij de tweede beurt is het wel prijs. 5m10 slaat hij over. Om 14u40 beginnen Thiam en Maudens aan het speerwerpen.

12u30: Zowel Thiam als Maudens verbeteren zich nog in het verspringen. En hoe! Thiam benadert met 6m62 het Belgisch record tot op één centimeter en plaatst zich in het verspringen voor het EK in Berlijn. Ze wint de wedstrijd. Hanne Maudens landt na 6m36 en wordt zevende. Thiam is nog ruimer leider en heeft nu een bonus van 75 punten op het Belgisch record. Maudens rukt op naar positie zeven en heeft 130 punten voorsprong op schema PR.

12u: Het discuswerpen bij de mannen is afgelopen. Thomas Van der Plaetsen prijkt op de tiende plaats. Ondertussen lieten Nafi Thiam en Hanne Maudens prachtige openingssprongen optekenen in het verspringen: 6m47 voor Thiam, 6m32 voor Maudens.

11u40: In het discuswerpen trekt Thomas Van der Plaetsen de lijn van het hele weekend door: geen persoonlijke records, maar wel een constant hoogstaand niveau. Met 44m46 komt hij tot op twee centimeter van zijn persoonlijk record, en doet zo bijna een meter beter dan tijdens zijn beste tienkamp in Rio. Zijn voorsprong op schema PR bedraagt na zeven onderdelen 18 punten.

10u20: Sterke start van de tweede dag voor Thomas Van der Plaetsen op de 110 meter horden.  Met een ferme tegenwind van 2,6 meter per seconde snelt hij in reeks drie naar een tweede plaats in 14″78. Tijdens zijn beste tienkamp in Rio geraakte hij niet onder de 15 seconden, en daardoor komt Van der Plaetsen nu exáct op het schema van zijn persoonlijk record. Knap. Hij valt wel terug naar de tiende plaats.

10U10: Goeiemorgen! Thomas Van der Plaetsen komt op de 110 meter horden in de derde reeks in actie, om 10u15. Nog vijf minuten dus. Wij zitten klaar, u hopelijk ook?

1 REACTIE

Reacties zijn gesloten.