Renée Eykens schudde afgelopen zondag een pijlsnelle 800m uit de benen. Ze heeft er een tijdje op moeten wachten, maar de sterke tijden van tijdens de afgelopen Spelen komen weer heel dicht in het vizier. Een welgekomen boost voor het zelfvertrouwen met het oog op komende zaterdag!

“Ik kijk uiteraard heel tevreden terug op mijn wedstrijd in Rehlingen. Na twee jaar hard werken op training, kom ik eindelijk weer in de buurt van mijn PR (2’00”00, red.).” Ondanks de successen op internationale kampioenschappen verliepen de voorbije twee jaar niet zonder slag of stoot voor de Europese beloftekampioene. De ontlading bij het zien van de tijd was dan ook groot. “Toen ik over de eindmeet kwam, ging er een soort ongeloof door mij heen. Onmiddellijk daarna volgde een enorme ontlading. Het is niet altijd even makkelijk geweest de voorbije maanden, soms zelfs heel frustrerend. Opnieuw die 2’00 op het bord zien staan deed ongelofelijk veel deugd. Ik kan het nog!”

Renée Eykens – Foto: Jeroen De Meyer

De sterke tijd had Eykens ook te danken aan de manier waarop ze de wedstrijd liep: met lef. Tactisch zat het ook goed. “Ik schoof door wanneer het moest. Ik twijfelde wel even of ik Renelle Lamote zou passeren in de laatste bocht, maar ik ben blij dat ik dit durfde. Een perfecte wedstrijd is zeldzaam en uiteraard konden er nog dingen beter. Zo kreeg ik nog een flinke duw in de laatste 200m, maar ik vind van mijzelf dat ik tactisch een goede wedstrijd heb gelopen”, blikt Eykens tevreden terug.

Zaterdag staat met de IFAM alweer een nieuwe wedstrijd op het programma. Geen dubbele baanronde deze keer, want Eykens verkiest een uitstapje naar de 1500m. Wat we van de nog altijd maar 21-jarige atlete mogen verwachten op deze afstand, is ook voor haarzelf een vraagteken. “Het is al lang geleden dat ik nog een 1500m heb gelopen, dus ik weet niet welke tijd ik mag verwachten. Ik voorspel alleszins dat het hard zal gaan gezien de sterke tegenstand. Ik hoop dat ik mijn plaats zal kunnen vinden in het pak en ik zal heel tevreden zijn als ik er alles heb uitgehaald wat op die dag mogelijk is.”

De wedstrijd van zondag eiste wel zijn tol, dus ook dat kan zaterdag een meespelende factor zijn. “Ik merkte deze week op training dat ik zondag diep in mijn krachtenarsenaal heb moeten tasten, dus het wordt afwachten of mijn lichaam tegen dan voldoende hersteld is. Ook mijn voet heeft opnieuw hevig gereageerd, dus ik doe er momenteel alles aan om die opnieuw onder controle te krijgen”, aldus een strijdvaardige Eykens.

Onder meer ook Sofie Van Accom en Louise Carton verschijnen vanavond aan de startlijn van de 1500 meter, bij de heren zullen Jeroen D’hoedt, Tarik Moukrime, Pieter Claus en Ali Hamdi een Belgisch kleurtje willen geven aan de wedstrijd.

Meer algemene informatie over de IFAM Outdoor vindt u hier, de live-results kan u hier volgen.