Denis Hanjoul en Andreas Vranken, allebei in de kleuren van DCLA, komen vandaag in actie op de IFAM Outdoor. Hanjoul, die op de hoge horden op zoek gaat naar een duik onder 14″, kende een voorbereiding die afgeremd werd door lichte blessures. Andreas Vranken, die vorige week op het KVV AC vriend en vijand verbaasde, droomt van een duik onder 21″ op 200m.

Denis Hanjoul kwam in 2016 amper vijf honderdsten tekort om naar het EK in Amsterdam te mogen. De hordeloper hoopte toen op een deliberatie, maar die kwam er niet, waardoor Hanjoul toch teleurgesteld zijn zomer afsloot, ondanks een knap PR van 13″73.

“Ik denk dat ik toen mezelf iets te veel heb opgedrongen om per se die limiet te halen. Daardoor loop je sowieso al minder ontspannen rond, wat zich dan weer uit in mindere wedstrijden en frustraties. Ik heb toen ontdekt dat het van belang is om steeds rustig te blijven en vooral het plezier te behouden. Vorig seizoen hoopte ik nog op de Universiade. Ik had die limiet in het verleden al behaald. Blessures staken hier echter een stokje voor. Ik probeerde nog, maar ergens had ik vrede moeten nemen met het feit dat 2017 een soort overgangsjaar zou zijn”, aldus de 27-jarige hordeloper.

Op het Vlaams kampioenschap klokte hij 14″12. Wat geen toptijd is, maar het was wel sinds 2016 geleden dat hij nog zo’n chrono liet noteren.

“Ik weet van mezelf dat ik veel wedstrijden nodig heb om goede tijden neer te zetten. Ik werk voltijds, wat niet ideaal is qua omstandigheden, maar die neem ik zoals ze zijn. Ik hoop komende zomer opnieuw in de buurt van mijn PR te komen. Ik denk echter dat het niet voor deze periode zal zijn. Na vandaag las ik een korte wedstrijdpauze in. Net voor het BK AC kom ik normaal gezien opnieuw in actie. Daarna hoop ik om nog enkele mooie meetings te lopen zoals de Nacht van de Atletiek, de meeting in Luik en enkele Flanders Cups. Ik heb al mooie kansen gehad tijdens mijn carrière met een EK voor junioren en de Universiade. Ik mag zeggen dat ik de smaak wel te pakken heb én de honger naar meer blijft aanwezig. De voorbereiding was niet ideaal, aangezien ik op doktersadvies de trainingen op de horden moet beperken, waardoor ik quasi al mijn ritme uit wedstrijden moet halen. Dat maakt het er niet gemakkelijker op. Ik kan echter niet klagen met mijn tijden op het KVV en ben benieuwd naar wat er vandaag uit de bus kan komen”, besloot Hanjoul.

Andreas Vranken: “Op frieten en nuggets naar de tiende prestatie aller tijden”

Dé man van het afgelopen KVV was ongetwijfeld Andreas Vranken. De sprinter van DCLA wordt volgende maand 25 jaar, maar lijkt stilaan klaar om een stapje hogerop te zetten. Op het KVV was hij goed voor 10″50 in de reeksen én 10″37 in de finale, zijn PR voor die twee races bedroeg 10″56. Het was sinds 2009 geleden dat er nog een Belg zo snel was op het koningsnummer der sprinters.

“In een gewone race liggen mijn concurrenten na de start meestal een stapje voor, maar tijdens de finale was ik van bij de start goed mee. Daarna kwam mijn motor op gang. Na de reeksen, waarin de wind een tikkeltje te veel in het voordeel blies, voelde ik dat het goed zat. Ik wist dat ik sneller kon dan mijn PR, maar zo’n tijd had ik absoluut niet verwacht. Misschien ligt het wel aan mijn maaltijd van vrijdagavond. Ik liep namelijk op frieten en chicken nuggets (ene Usain Bolt kende in 2008 grote successen dankzij de vele chicken nuggets op de Olympische Spelen in Bejing; red.). Ik zal naar aanloop van de IFAM hetzelfde moeten proberen zeker? (lacht; red.)”, vertelde de sprinter.

Andreas Vranken – Foto: Peter Wagemans

“Op de IFAM loop ik geen 100m, maar wél de dubbele afstand. Mijn PR van 21″37 liep ik op de interclub vanuit de binnenbaan, terwijl ik een uurtje eerder al de 100m had betwist. Nu kan ik fris aan de start komen in ideale omstandigheden mét stevige concurrentie. Een duik onder 21″ zou heel erg knap zijn. Aan de EK-limiet (20″62; red.) denk ik niet, aangezien dat echt nog een groot verschil is met mijn huidig PR. Het zou zalig zijn om eens een internationaal kampioenschap mee te maken, maar niks moet. Ik wil vooral mijn PR op die 200m een flink stuk verbeteren. De rest van het verhaal schrijf ik later wel”, voegde Vranken toe.