Nederland heeft net naast de organisatie van het Europees indoorkampioenschap in 2021 gegrepen. Niet in Apeldoorn maar wél in Torun zal er gestreden worden voor de Europese titels. Volgens de Europese atletiekfederatie was het een gelijkopgaande strijd tussen de twee steden.

De Poolse atletiekfederatie mag zich vandaag in de handen wrijven. Na meer dan 40 jaar zal het opnieuw een EK indoor mogen organiseren. Na het EK indoor in Katowice in 1975 is het voor Polen nog maar de tweede keer in de atletiekgeschiedenis dat het gastheer mag zijn voor zo’n evenement.

Voor Nederland betekent dit minder goed nieuws. Zij hadden gehoopt om alle Europese (indoor)toppers in 2021 naar Apeldoorn te lokken. De stemmen van de Raad van de Europese atletiekfederatie waren jammer genoeg niet in hun voordeel. Alvorens er naar Torun getrokken wordt volgt er uiteraard eerst een tussenstop in Glasgow voor het EK indoor van 2019.