Peter Callahan heeft zijn zomerseizoen sterk afgetrapt. Op de Stanford Invitational meeting was Callahan met 3’38″41 al heel snel op de 1500m. Voor het EK in Berlijn wordt 3’38”10 gevraagd.

Begin deze week maakte de 1500m-loper al duidelijk dat zijn seizoen volledig in het teken staat van het EK deze zomer. In zijn eerste outdoorwedstrijd dook hij al bijna onder de gevraagde tijd. Hij won zijn wedstrijd in een knappe 3’38”41 en hield zijn dichtste belagers meer dan een seconde achter zich. Voor een seizoensopener kan dit wel tellen, wetende dat in 2017 slechts drie Belgen beter deden dan de tijd die Callahan al zo vroeg op het seizoen uit de benen weet te schudden.

De selectieperiode start echter pas op 1 april waardoor kwalificatie nog onmogelijk was. De 26-jarige atleet zal de komende maanden nog enkele honderdsten van deze tijd moeten afpitsen wil hij naar het EK. De concurrentie in België is alleszins gewaarschuwd want het wordt wellicht bikkelen om een plaatsje bij de snelste drie. Met deze knappe tijd en zijn 3’55″77 die hij tijdens het indoorseizoen liet noteren op de mijl, kan de RESC-atleet alleszins met veel vertrouwen toewerken naar de rest van het seizoen.

Bekijk hieronder zijn reactie bij onze collega’s van Flotrack.