Ismael Debjani is de enige Belg die zich verzekerd heeft van de finale van de 1500m. Daarvoor had onze landgenoot heel veel geluk nodig, aangezien hij met de derde verliezende tijd mag aantreden in die finale. Nog straffer wordt het aangezien Debjani qua duizendsten net iets beter was dan de Italiaan Abdikadar, die ook na 3’41″09 finishte, weliswaar in de tweede reeks. Debjani liep in de derde en laatste reeks.

Peter Callahan maakte nooit kans op de finale. De eerste reeks werd afgewerkt aan een slakkengangetje en in de sprint kwam Callahan tekort tegenover grote kanonnen zoals Henrik Ingebrigtsen, Homiyu Tesfaye en Chris O’Hare. De tiende plaats voor de Belg en een tijd van 3’54’23 waren van weinig belang.

Foto: Jeroen De Meyer

Isaac Kimeli tijdens nam de tweede reeks van de 1500m mee als training met het oog op de 5.000m. Kimeli nam de voorlaatste ronde voor zijn rekening aan de kop van de koers. De atleet verspilde tijdens de eindsprint niet te veel krachten, in tegenstelling tot pakweg Filip Ingebrigtsen, die ook nog ten val kwam tijdens zijn koers. Onze landgenoot finishte als zevende na 3’42″77.

Foto: Jeroen De Meyer