Peter Callahan werd woensdag kansloos uitgeschakeld in de reeksen van de 1.500 meter op het EK in Berlijn. Hij plaatste zich in april met een mooi 3’37”11, maar kon de laatste maanden de vorm niet terugvinden.

“Ik weet dat ik beter kan dat dit. Aan het begin van het seizoen in april en mei voelde ik mij nog zo goed”, reageerde Peter Callahan gefrustreerd. “Ik zat ideaal gepositioneerd vandaag en volgde vlot, maar toen het ontplofte moest ik meteen passen. Dat is heel frustrerend. Om de één of andere reden wil het niet lopen de laatste weken. In Heusden en Ninove was het ook al niet goed. Normaal is mijn eindschot mijn wapen, en zijn dit soort koersen ideaal voor mij.”

Is er een verklaring te bedenken voor de mindere vorm van de laatste weken bij de Belgo-Amerikaan? “In mei ben ik een maand heel erg ziek geweest. Ik dacht dat mijn timing met een piek voordien, een stevige onderbreking en een nieuwe piek nu perfect ging uitpakken, maar nu moet ik vaststellen dat ik door die ziekte te lang heb stilgelegen. Richting komende seizoenen moeten we de planning wat bijschaven.”