Margo Van Puyvelde en Justien Grillet hebben zich allebei rechtstreeks verzekerd van de halve finales op de lage horden op het EK in Berlijn. De Belgian Cheetahs werden derde in de tweede en derde reeks. Daardoor komen morgen maar liefst drie dames in actie tijdens de halve finales van de 400m horden.

Margo Van Puyvelde ging zoals gewoonlijk rustig van start. Ze bouwde haar race goed op en kon in de laatste rechte lijn toch wat gas terugnemen. Haar derde plaats in 56″70 bezorgt de hordeloopster alvast waarvoor ze naar Berlijn is afgezakt. Wat morgen volgt, telt alleen maar als bonus.

Hetzelfde kan gezegd worden over Justien Grillet. In tegenstelling tot haar collega bij de Belgian Cheetahs ging Grillet wél snel van start, waardoor ze haar concurrentes onder druk wist te zetten. Die strategie loonde, aangezien ze met 56″93 ook een rechtstreeks ticket behaalde voor de halve finales.

Hanne Claes komt dankzij haar klassering op de Europese ranking pas in actie tijdens de halve finales. Op die manier komt een historisch trio aan de start morgen. Nooit eerder verzekerden zich drie Belgische dames van de volgende ronde op de 400m horden.

De halve finales op de lage horden worden morgen gelopen om 19:05.