Met trots mogen we u melden dat Jasper Jacobs de Nikon Press Photo Award 2018 heeft gewonnen. De 28-jarige fotograaf werd bekroond voor de beste sportfoto van 2017. Hij sleepte ook de publieksprijs in de wacht. Zijn beeld genaamd “De Lauwerkrans van Nafi Thiam” werd genomen tijdens de zevenkamp in het Zwitserse Götzis.

De foto volgde net na het overschrijden van 1m98 in de hoogspringcompetitie. Thiam zou tijdens die zevenkamp als vierde atlete ooit in die discipline de kaap van de 7000 punten ronden. Het feit dat het om een sterke vrouw gaat, die volledig centraal staat, versterkt het beeld nog meer volgens de jury. In de categorie nieuws mocht Jonas Roosens vieren met zijn beeld van Angela Merkel in het gezelschap van onder andere onze premier Charles Michel.

Jacobs aan het werk op het EK voor junioren afgelopen zomer in Grosseto. Jonathan Sacoor (rechts) – Foto: Erik Van Leeuwen

Jacobs is binnen onze redactie geen nobele onbekende. Hij is namelijk één van de medeoprichters van onze website én is bovendien nog steeds actief als ondervoorzitter van onze VZW. Hij heeft al aardig wat ervaring op het internationaal niveau op vlak van atletiek. Zo ging hij in 2017 naar Vaasa voor de Europabeker, Götzis voor de meerkamp, Bydgoszcz voor het EKu23, Grosseto voor het EKu20, Londen voor het WK en Samorin voor EK veldlopen. Ook tijdens zowat elke manche van de CrossCup is Jacobs te vinden met zijn toestel in de hand. Daarnaast is hij onder andere de vaste fotograaf van voetbalclub KAA Gent. Tevens is hij aan de slag als voorzitter bij RAM.

Bij deze willen we Jasper namens de hele redactie bedanken voor zijn vele werk en hem het beste toewensen met het oog op de toekoomst. Merci Jasper én proficiat met je Nikon Press Photo Awards! Zonder de knalprestatie van Nafi Thiam in Götzis was dit beeld niet mogelijk geweest, dus ook een pluim op de hoed van Thiam.