De broers Borlée hebben zich allemaal geplaatst voor de halve finales van de 400m op het EK in Berlijn. Kevin, Jonathan en Dylan wonnen telkens hun reeks. Jonathan Borlée zorgde met zijn 45″19 voorlopig voor de prestatie van de dag. Die chrono is de snelste tijd ooit in een reeks van het EK.

Het was al een unicum, aangezien de drie broers voor het eerst allemaal individueel in actie kwamen. Wat ze tijdens de reeksen uit hun hoed toverden mag ronduit als indrukwekkend bestempeld worden.

Kevin Borlée ging in de eerste van vier reeksen van start vanuit baan acht. Hij liep een ontspannen wedstrijd en dook de laatste rechte lijn als eerste in. In de slotmeters kon Borlée al wat gas terugnemen. Zijn tijd van 45”29 is een seizoensbeste en een stevige opsteker met het oog op de halve finales.

Jonathan Borlée kon niet onderdoen voor zijn tweelingbroer. Ook hij liep vanuit baan acht een ontspannen race. Al leek hij net dat tikkeltje dieper te moeten tasten in vergelijking met zijn broer. Zijn tijd van 45”19 was daar ongetwijfeld voor verantwoordelijk. Die chrono is de snelste tijd ooit tijdens de reeksen van een EK.

Dylan Borlée kreeg de ongunstige baan één toegewezen. Hij kon zich echter optrekken aan het feit dat hij de snelste van zijn reeks was. Borlée liet zich niet opjagen door de snelle start van zijn concurrenten. De jongste van de drie broers die hier in actie komen, plaatste een versnelling bij het ingaan van de tweede bocht. Ook hij won zijn reeks in een meer dan degelijke 45”84.

Kortom: drie Borlées, drie reekswinsten, twee seizoensbestes. Op naar morgen!