Jacques Borlée was een gelukkig man, coach en vader na de bronzen plak van de Belgian Tornados. Omdat het nog maar de tweede WK-medaille was voor de Belgische 4×400 meter, plaatst de bondscoach deze prestatie heel hoog in het lijstje van elf jaar Tornados.

“In Rio en in Londen strandden we nét naast het podium, en nu is het een keer net wel. Dat doet enorm deugd”, zei een opgeluchte Jacques Borlée. “We duiken onder ons eigen Europees record, dat is heel straf. Jonathan (Borlée) verliest redelijk wat tijd door een manoeuvre, en loopt toch nog een sterke wedstrijd. Dat Jonathan Sacoor conctact houdt met de kopgroep is heel belangrijk, en dan kwam Kevin die zijn ervaring in de strijd wierp. ”

De ‘chef’ van het 4×400 meterproject schat deze bronzen medaille hoog in. “Dit is een van de strafste prestaties van dit team. We zijn wel ons Europees record kwijt, maar als je een medaille in de plaats krijgt, moet je blij zijn. Ik ben trots op iedereen, maar ik ben vandaag vooral blij voor Dylan. Eigenlijk is hij al sinds 2015 op zoek naar zichzelf, en vandaag doet hij het geweldig. Toen hij Lendore voorbleef bij het naar binnenkomen, riep die heel luid ‘FUCK’.”

Omdat Kevin Borlée tot het laatste nippertje wachtte met zijn inhaalbeweging, begon papa Jacques de hoop op het podium te verliezen. “Toen Kevin een eerste aanval plaatste die niet lukte, dacht ik dat het lastig ging worden, omdat er na de bocht nog maar heel weinig ruimte was. Hij is echt ongelofelijk. Hij blijft verbazen als slotloper.”

4 REACTIES

 1. Jacques Borlee?! U zit er jong uit vader
  van 4 kinderen…Bent u nog getrouwd ? Of u bent gescheiden? Mijn excuses voor prive vraag…Sportive groeten.
  Beste wensen✌

 2. Jacques is tientallen jaren geleden reeds gescheiden van de moeder van zijn 5 kinderen. (Geen 4). Voor het overige zijn het uw zaken niet.

  • Ya idd. dat is mijn zaken niet …
   Ik heb toch van onder geschreven
   mijn excuses voor prive vraag…toch
   Peter… Uw zaken us toch ook niet.
   Doei..

Reacties zijn gesloten.