Carole Bam en Jacques Borlée, de coaches van de Belgian Cheetahs en Tornados, stonden deze middag de Belgische pers te woord op het WK in Boedapest. De exacte opstelling losten ze nog niet, maar het duo gaf wel al een beetje inkijk in de selectie. Zo zien we Alexander Doom in de finale al zeker terug in de rol van slotloper. Minder nieuws kwam er vanuit het vrouwelijke kamp. Cynthia Bolingo heeft last van de kuit waardoor het twijfelachtig is of zij in de reeksen kan lopen.

Zaterdag en zondag staan op het WK in Boedapest de reeksen en de finales van de 4x400m gepland. De twee aflossingsploegen zijn een beetje onze grootste kans om toch nog in de medaillestand te komen. Iets wat ons sinds het WK in Peking in 2015 altijd lukte.

De kans zit er echter in dat de Belgian Cheetahs hun belangrijkste pion verliezen. Cynthia Bolingo ondervindt na haar finale van gisteren last aan de kuit waardoor de medische staf oplapwerk heeft. Voor de reeksen is Bolingo dus twijfelachtig. Als alles goed gaat, zien we de nummer vijf van de wereld op de 400m normaal wel terug.

Bij de Belgian Tornados zullen we in de reeksen en de finale sowieso niet dezelfde vier atleten aan het werk zien. De warmte in Boedapest zou volgens Jacques Borlée te veel energie vragen van zijn pupillen waardoor hij in zekere mate wil roteren. Wie in de finale om de medailles mag strijden, is nog niet duidelijk. Alexander Doom heeft alleszins wel al zekerheid over zijn selectie én positie. De snelste 400m-loper van dit moment wordt in de finale voor het eerst als slotloper uitgespeeld.