Jacques Borlée en Carole Bam hebben aan de vooravond van de 4x400m op het WK hun opstelling vrijgegeven. Bij Le Soir vertelde Jacques meteen zijn sterkste mannen in te schakelen. De Belgian Cheetahs moeten zich in de reeksen zien te redden zonder Cynthia Bolingo.

Morgenavond staan op het WK in Boedapest de reeksen van de 4x400m op het programma. De Belgian Tornados nemen het daar vanuit baan vier op tegen Nederland, Jamaica, Italië, Frankrijk, Sri Lanka, Kenia en Duitsland. Een doenbare reeks waarbij de eerste drie rechtstreeks doorstoten. De snelste twee verliezende tijden mogen eveneens door naar de finale. Toch kiest coach Jacques Borlée meteen voor één van de sterkst mogelijke bezetting.

Dylan Borlée wordt opgesteld als eerste loper en geeft het stokje door aan Robin Vanderbemden. Die mag op zijn beurt Julien Watrin piloteren. Zoals al eerder aangekondigd mag Alexander Doom de laatste 400m voor zijn rekening nemen.

De Belgian Cheetahs moeten het vanuit baan vijf klaarspelen. Naomi Van den Broeck kruipt in de startblokken en geeft na één ronde de stok aan Imke VervaetHanne Claes mag als derde het stadion rond en zet daarna slotloper van dienst, Helena Ponette, in gang. Zij kruisen de degens met Cuba, Hongarije, Groot-Brittannië, Italië, Ierland, de Verenigde Staten, Botswana en Zwitserland.