Kevin Borlée deed in de WK-finale in Birmingham waarvoor we hem kennen. Zijn ervaring als slotloper uitspelen en het afmaken op het einde. Zijn duik in het slot en bijbehorende splittijd van 44″86 waren ronduit indrukwekkend.

“Mijn concurrenten vlogen er stevig in. Het ging heel snel. Lalonde Gordon voor Trinidad was ook niet de minste natuurlijk”, zei Kevin Borlée, die het op sublieme wijze afmaakte voor de Belgian Tornados. Gordon won individueel brons op de Spelen van Londen, en is met Trinidad en Tobago de regerende wereldkampioen outdoor 4×400 meter.

“Ik heb gewoon gevolgd, gevolgd en gevolgd. De rechte lijnen zijn indoor ook zo kort dat het niet evident is om in te halen. Ik wilde hem niet te snel voorbijgaan, maar dit was wel op het allerlaatste nippertje. Veel marge was er niet. Ik vond niet meteen een gaatje en zag dat het nipt ging worden, maar op het einde lukt het dan toch.”