Jonathan Sacoor liep een fantastisch eerste groot kampioenschap, en dat werd meteen beloond met een medaille. De 18-jarige ranke baanrondespecialist was door het dolle heen.

“Geweldig!”, liet Jonathan Sacoor geen onduidelijkheid bestaan over hoe hij zich voelde. “Ik ging kapot van de zenuwen deze morgen, maar het is goed gekomen. Een eerste keer op zo’n groot toernooi is speciaal. Ik had niet heel veel verwachtingen en kwam vooral om ervaring op te doen en om de zomer voor te bereiden. Maar om dan een medaille te pakken, is ongelofelijk.”

Sacoor kreeg het stokje als vierde, en kon prima standhouden. Alleen omdat hij de aansluiting behield met de kopgroep, had Kevin Borlée als slotloper nog medaillekansen. “In mijn eigen wedstrijd maak ik nochtans meerdere fouten, ook door de stress. Ik was te laat weg en ik keek nog eens om tijdens mijn wedstrijd. Ik had mezelf niet helemaal onder controle. Schitterend dat Kevin er nog net met één honderdste voorbij duikt.”

De ontknoping tussen België en Trinidad en Tobago werd Sacoor zelfs even té spannend. “Ik stond op het binnenplein, maar ik durfde nauwelijks te kijken. Bij het over de meet komen dacht ik dat we vierde waren. Pas toen we als derde op het scorebord verschenen besefte ik: derde plaats! Schitterend.”