Dylan Borlée, die zich in de reeksen nog niet in uitstekende doen voelde, nam in de WK-finale in Birmingham een uitstekende start. Hij lanceerde de Tornados in derde positie. Zijn splittijd was 46″40.

“Ik was goed weg, zeker beter dan in de series”, zei Dylan trots. “Ik geef eerlijk toe dat ik wel veel stress had omdat ik moest starten vandaag. Ik moest ongeveer tegen alle toplopers opboksen. Al die diskwalificaties gaven ook stress, want ik wilde mijn ploeg absoluut niet op die manier uitschakelen. Een 400 meter is altijd enerverend, maar ik wilde echt graag als derde wisselen, en dat is gelukt. Ik heb de mannen goed op gang gebracht.”

Hoewel het indoorseizoen voor de Tornados nooit een doel op zich is geweest, was de blijdschap na de bronzen race toch behoorlijk groot. Een WK-medaille kan je niet alle dagen vieren. “Deze medaille doet inderdaad heel veel deugd. Ik ben trots op de ploeg. De Polen lopen het hele jaar op een indoorpiste, dus we wisten dat die heel sterk gingen zijn. Ze hebben een straf nummer opgevoerd. Maar wij hebben ook een dijk van een koers achter de rug.”