Het WK indoor in Birmingham staat voor de deur. Van donderdag 1 t.e.m. zondag 4 maart staan de Britse stad in teken van atletiek op het hoogste niveau. Traditiegetrouw wordt ook België vertegenwoordigd, weliswaar met een van de kleinste selecties ooit.

Zoek tijdens de vier dagen atletiekpret niet naar Nafi Thiam. De poulain van Roger Lespagnard laat het WK indoor schieten, maar dat doen Eline Berings en de Belgian Tornados niet. Uiteraard hoeft u via onze Facebookpagina en Twitteraccount niks van het gebeuren in de Arena Birmingham te missen. Eerder was deze indoorzaal al het toneel van het WK in 2003, er is plaats voor zo’n 8.000 supporters.

Sporza zendt de wedstrijden niet live uit, BBC uiteraard wel. Meer over hun verslaggeving op BBC 2 vindt u via deze link. Donderdag 20u00 (Belgische tijd) start de eerste live-uitzending, Eurosport en Sporza verkiezen het WK baanwielrennen boven het WK atletiek. De online livestreams bieden eveneens een mogelijkheid om het gebeuren te volgen, meer algemene info daarover vindt u via deze link.

Voor alle officiële info verwijzen we u door naar de website van de organisatie. Deze vindt u hier.

Het algemene uurrooster bekijkt u dan weer hier.

Wij namen de WK-kansen van onze Belgische atleten al onder de loep, deze voorbeschouwing leest u hier.

Alle resultaten en de startlijsten zijn live te volgen via deze link.

Het programma van de Belgen in Belgische tijd (!) vindt u hieronder.

60m  horden Eline Berings
2/mrt 19u05 Reeks
3/mrt 19u05 Halve Finale
3/mrt 21u55 Finale
4x400m Tornado’s
3/mrt 13u31 Reeks
4/mrt 18u25 Finale