Jonathan Borlée was het minst euforisch van de Belgian Tornados na hun bronzen plak op het WK. Het zal misschien het vaderschap zijn, waardoor hij alles wat meer relativeert. Maar trots op een negende internationale plak was hij hoe dan ook.

“We waren absoluut niet voorbereid op het indoorseizoen en kwamen om ons te amuseren, maar we hebben geweldig gelopen. Met een nationaal record erbovenop. Super, en onverwacht”, sprak Jonathan Borlée na de WK-finale in Birmingham. Hij viel één plaatsje terug van drie naar vier, maar liet wel een mooie 45″42 optekenen.

“Mijn eigen wedstrijd verliep goed, maar wel moeilijk. Ik liet mij doen door de Trinidadiaan, maar ik kon wel in zijn spoor blijven. Ook de rest deed het heel goed daarna.”

In de grote medaillekast die de Borlées thuis hebben staan, hangen vooral Europese medailles. Krijgt deze WK-medaille dan een ereplaatsje? “Elke medaille heeft zijn eigen smaak. Het indoorseizoen blijft inferieur, maar dit is aan de andere kant wel een WK. Het belooft hoe dan ook voor wat nog komen gaat. Deze prestatie is een heel goed teken met het oog op de zomer.”