Aurèle Vandeputte heeft in Straatsburg de WK-limiet op de 800m tot op 30 honderdsten benaderd. Vandeputte was op Franse bodem goed voor 1’45″50, de snelste Belgische chrono van het jaar én een bevestiging van de EK-limiet die hij vorig jaar al behaalde. Voor het WK in Eugene wordt 1’45″20 gevraagd. “Superblij en toch superongelukkig”, liet Vandeputte na afloop weten via Instagram. De zege ging naar de Algerijn Djamel Sedjati in een razendsnelle 1’43″69. 

Aurèle Vandeputte was de afgelopen weken al meermaals in het buitenland te bewonderen tijdens internationale 800m-wedstrijden. Vrijdagavond opteerde atleet van HAC voor een dubbele baanronde in Straatsburg met een bijzonder indrukwekkend deelnemersveld. Vandeputte kreeg een perfecte koers voorgeschoteld, een groot contrast met de 800m die hij eerder deze week in Bern liep.

Onze landgenoot hoefde zijn wagonnetje gewoon aan te haken in de jacht op een toptijd. Voorin snelde de Algerijn Djamel Sedjati naar 1’43″69, een evenaring van de tweede snelste chrono van het jaar. Vandeputte moest in de laatste rechte lijn enkele plaatsjes prijsgeven. Aan de finish kwam hij met 1’45″50 amper 30 honderdsten tekort om zich rechtsreeks voor het WK in Eugene te kwalificeren. De West-Vlaming benaderde zijn PR tot op één honderdste met die chrono én bevestigt ook zijn EK-limiet die hij vorig jaar al liep.

Na afloop overheerste toch ontgoocheling bij de 800m-specialist. “Superblij en toch superongelukkig”, was het veelzeggende bijschrift via Instagram. Vandeputte is voorlopig de laatste atleet die via de World Ranking naar het WK mag. Die positie moet hij nog zeker tot en met het BK vasthouden, wil hij in juli aan zijn eerste WK in openlucht bij de grote jongens deelnemen.