Jeroen D’hoedt traint sinds enkele weken bij een nieuwe trainer. De 27-jarige atleet is een samenwerking aangegaan met niemand minder dan Tim Moriau, de bezieler van het Olympic Running Team.

D’hoedt, die geplaagd werd door blessures het afgelopen jaar en daardoor ook zijn contract bij de Waalse atletiekliga in rook zag opgaan, blijft ambitieus en mikt nog altijd op deelname aan de Olympische Spelen van Tokio. De afstandsloper is er dan ook rotsvast van overtuigd dat hij mits een andere aanpak stappen vooruit kan zetten op de piste. Met de aanwinst van D’hoedt wordt de trainingsgroep van Moriau opnieuw versterkt met een nationale atleet van het hoogste niveau.

In oktober sloot een andere Belgische topatleet, Bashir Abdi, bij de groep aan. Moriau kan intussen een stevig lijstje namen voorleggen met toppers zoals Kimeli, Debognies, De Bock, Hendrix, Cortvriendt, Rooms en Verhoeven. Abdi en D’hoedt zullen echter nog even geduld moeten hebben om het ORT zelf te versterken, aangezien er eerst een proefperiode wordt voorzien.

“Groep als voornaamste reden”

Jeroen D’hoedt gaf ondertussen ook een korte reactie op de overstap naar Tim Moriau. “Er zijn meerdere redenen voor mijn keuze. De voornaamste is dat ik er terechtkom in een groep, na jaren alleen te moeten trainen. Als ik kijk naar mijn beste jaren, was dat meestal als er een groep was rond mij.”

Verder is er tussen Tim Moriau en Dirk De Maesschalck ook een gelijkenis te bespeuren. “Beiden werken met het systeem van Jan Olbrecht, waar ik sterk in geloof. Om nog een laatste reden op te sommen: Die nieuwe wind geeft mij veel ambitie, en dat vind ik bij mijn nieuwe trainer ook terug.”