Hij was al fantastisch op dreef, maar in Bern vielen de puzzelstukjes samen voor Julien Watrin. De atleet van DAMP snelde op Zwitserse bodem naar de zege op de 400m horden in 48″90, één honderdste sneller dan het BR van Marc Dollendorf én goed voor een rechtstreeks ticket naar het WK in Eugene. Op de Europese jaarranglijst stijgt Watrin naar de vierde stek.

Het blijft maar knalprestaties van onze landgenoten regenen in Bern. Na de toptijden van Kevin en Dylan Borlée op de 400m liet ook Julien Watrin zich opmerken in Zwitserland. Watrin, die de afgelopen weken indruk maakte tijdens zijn eerste wedstrijden op de lage horden, zette de 400m horden naar zijn hand. De chrono bedroeg in eerste instantie 48″94, een fractie boven het BR en de WK-limiet, tot zijn tijd gecorrigeerd werd naar 48″90, exact de limiet én één honderdste onder het BR van Marc Dollendorf. Dat record stond net geen 26 jaar op de tabellen. Watrin is in 2022 ongeslagen op de 400m horden.

Op de vlakke 400m was Hanne Claes goed voor een PR van 53″16. Afgelopen winterseizoen liep Claes sneller in zaal. De zege ging naar de Nederlandse Lieke Klaver in 51″21. Aurèle Vandeputte ging snel van start in jacht op de haas tijdens de 800m. Vandeputte hield na zowat 200m in en kreeg vervolgens na stevig wat duwwerk toch het gezelschap van een Italiaanse concurrent. In de laatste rechte lijn liep onze landgenoot even aan de leiding, maar de zege ging naar de Brit Kyle Langford. De 1’47″45 was bijkomstig voor Vandeputte, aangezien hij voor een betere chrono naar Zwitserland was afgezakt. Bij de vrouwen was Vanessa Scaunet goed voor een vierde stek op de 800m in 2’03″35. Anne Zagré liep op de hoge horden naar 13″18, bijna twee tienden boven haar seizoensbeste van afgelopen zaterdag in Genève.