Opvallend nieuws: trainer Tim Moriau gaat aan de slag als topsportmanager bij de Gymfed. Moriau zet door die functie in de turnwereld een stap opzij binnen het Runners’ lab Athletics Team, waar hij op operationeel vlak niet langer de touwtjes in handen heeft, maar wel nog enkele elites zal begeleiden. De 32-jarige trainer benadrukt dat er de afgelopen maanden voldoende stappen zijn ondernomen om de werking van het team te garanderen. 

De Vlaamse Gymnastiekfederatie (Gymfed) stelde vandaag haar nieuwe topsportmanager voor. Tim Moriau is geen onbekende binnen de atletiekwereld als trainer van het Runners’ lab Athletics Team. Hij volgt bij de Gymfed Valerie Van Cauwenberghe op, die na het schandaal rond machtsmisbruik in de turnwereld van het toneel verdween. Door zijn nieuwe functie zet Moriau ook een stap opzij binnen het team waarin hij weliswaar werkzaam blijft. “Ik hoop om mijn ervaringen en kennis door te geven in de turnwereld. Ik kijk er alvast naar uit om samen te werken met de atleten, coaches en staf binnen de Gymfed. Mijn nieuwe functie betekent echter niet dat ik geen rol meer heb binnen het Runners’ lab Athletics Team. De buitenwereld zal nu echter de kans krijgen om te zien wat voor team we de afgelopen jaren hebben uitgebouwd”, aldus Moriau.

“Zelf blijf ik een aantal elites coachen, maar het merendeel van het werk sta ik af aan mijn trouwe assistenten. Ik heb coachen altijd gecombineerd met een drukke job, waardoor het in principe geen probleem kan vormen om dat verder te zetten, weliswaar alleen met een select groepje atleten.  We zijn binnen het team al maanden aan het voorbereiden op dit moment en dankzij nieuwe aanwinsten op alle vlakken ben ik zeker dat we het succes van ons team kunnen garanderen de komende jaren”, vertelt de trainer van onder meer Isaac KimeliRobin Hendrix en Lisa Rooms. Op 14 december begint Moriau aan zijn nieuwe uitdaging bij de Gymfed.