Hanne Maudens is vrijdag teruggekeerd van een weekje stage op Tenerife. Ze kon er in mooie omstandigheden aan haar vormpeil schaven. Dat vertelde ze aan atletiek.be.

“Ik voel me echt heel goed. Vooral technisch ben ik al goed vooruitgegaan”, klinkt Hanne Maudens/VS enthousiast. De meerkampster is nu al ongeduldig om haar progressie in competitie te kunnen tonen, zowel indoor als outdoor. “Ik hoop die vooruitgang inderdaad te kunnen bewijzen en bevestigen in wedstrijd. Dan heb ik het vooral over horden, hoog, kogel en speer.”

Hanne genoot met coach Philip Gilson en enkele trainingsmaatjes van een iets zuidelijker klimaat op Tenerife. “Omstandigheden en temperaturen waren er zeker beter, dat is altijd leuk. De focus ligt nog altijd op het outdoorseizoen, en momenteel meer specifiek op het technisch werk. Bedoeling is om mijn bewegingen ontspannen te kunnen uitvoeren, om van daaruit een sprong voorwaarts te maken.”

Ze trainde op stage ook samen met enkele buitenlandse atletes, en was blij om af en toe wat ervaring en kennis te kunnen uitwisselen. Techniek is niet enige waar Hanne aan werkt. Dat kan moeilijk als meerkampster. “Ook de snelheid, de 800m-trainingen en de kracht probeer ik minstens te onderhouden, en liefst op te krikken. Dat lijkt me eigenlijk logisch.”

7 REACTIES

Reacties zijn gesloten.