Pieter-Jan Hannes, Louise Carton, Axelle Dauwens en Isaac Kimeli zijn alle vier hun profcontract bij Sport Vlaanderen kwijt. Ze betalen de prijs voor hun minder seizoen. Voor Renée Eykens is er wel voor het eerst een profcontract.

Van de voltijdse profatleten in Vlaanderen ziet alleen Thomas Van Der Plaetsen zijn contract verlengd. Pieter-Jan Hannes, Isaac Kimeli en Axelle Dauwens zien dus een al dan niet tijdelijk einde komen aan hun bestaan als profatleet. In de categorie van de deeltijdse stundentencontracten zijn die van Ben Broeders en Philip Milanov verlengd. Renée Eykens tekent voor het eerst zo’n contract. Dat van Louise Carton wordt stopgezet.

Sport Vlaanderen geeft ook enkele jonge atleten financiële ondersteuning voor materiaal en stages. Het gaat in 2018 om Margo Van Puyvelde, Simon Debognies, Noor Vidts en Hanne Maudens.

Sinds dit jaar is er voor topsporters die uit de boot vallen bij het verdelen van de contracten ook het VDAB-project. Atleten kunnen dan van een werkloosheidsuitkering genieten zonder aan dezelfde eisen te moeten voldoen als gewone werklozen. Eline Berings, Niels Pittomvils en Bashir Abdi maakten al deel uit van het project, en ook enkele van de atleten die nu hun contract kwijt zijn dienden een aanvraag in.

6 REACTIES

Reacties zijn gesloten.