De KBAB heeft een extra uitnodiging in de bus gekregen voor de Great Edinburgh XCountry. Eerder werd Soufiane Bouchikhi al opgeroepen, vandaag raakte via Golazo bekend dat ook een Belgische mixed relay-ploeg startrecht krijgt voor de zogenaamde Stewart Cup.

Het Europees veldloopkampioenschap in Slowakije heeft de Belgische atletiekbond geen windeieren gelegd. Soufiane Bouchikhi is dankzij zijn top 5-notering op het EK al even zeker van zijn plaats op de Great Edinburgh XCountry. Maar de kans lijkt reëel dat op zaterdag 13 januari ook een nationale mixed relay-ploeg aan de start zal verschijnen van deze hoog aangeschreven landenstrijd. In navolging van het succes op het jongste EK veldlopen wordt er opnieuw een gemengde estafette afgewerkt, ditmaal 4×1000 meter. De Britse ploeg is als regerend Europees kampioen uiteraard van de partij, maar ook het Spaanse team en de de Verenigde Staten hebben hun deelname al bevestigd.

De Belgische Atletiekbond bekijkt momenteel welke atleten in aanmerking komen voor een selectie en zal wellicht binnenkort de knoop doorhakken.