Komende zondag staan er, indien alles goed gaat, zestien Belgische atleten aan de start op het EK veldlopen in Slowakije. De wedstrijden worden voornamelijk vroeg in de ochtend gelopen, waardoor een live-uitzending op tv niet altijd mogelijk is. Gelukkig zorgen Marc Willems en Kris Meertens van Sporza voor een uitgebreide samenvatting.

De Belgische crossers staan alvast te popelen om zondag aan de start te verschijnen op het EK veldlopen. Wellicht één van de belangrijkste veldlopen van het jaar, en dat is ook de media niet ontgaan. Ondanks de mindere wedstrijduren, de junioren vrouwen beginnen al om 9u, zal u toch niet te veel moeten missen. Op Eén kan u vanaf 16u20 tot 17u55 genieten van een korte samenvatting van de junioren mannen en vrouwen alsook de beloften vrouwen. In die tijdspanne worden ook de races van de beloften mannen en senioren mannen en vrouwen integraal uitgezonden.

Wie de wedstrijd graag live wil zien kan terecht op Sporza.be vanaf de start van de junioren vrouwen omstreeks 9u. Daar wordt er commentaar voorzien bij de momenten die meegenomen worden naar de samenvatting op Eén. Bij de wedstrijden van de senioren mannen en vrouwen alsook de beloften mannen zal er gedurende heel de race berichtgeving zijn. De zender La Deux begint om 11u35 met het uitzenden van het EK veldlopen.