Komende zaterdag strijkt de Flanders Cup neer in Huizingen. Daar krijgen vooral de afstandslopers een nieuwe kans op een persoonlijk record, maar ook de sprintnummers en kampnummers komen ruimschoots aan bod. Het belooft volgens de weersvoorspellingen alvast een mooie dag te worden en ook de deelnemerslijst oogt fraai. Neem daarbij de vele hazen die al staan te popelen om hun reeks op sleeptouw te nemen en de mix voor een meeting van de Flanders Cup is compleet.

Beginnen doen we met de reeksen van de 100m en 200m. Damien Broothaerts legt zich dit jaar toe op de sprintnummers en laat de horden even achterwege. Hij heeft al knappe dingen laten zien dit jaar en komende zaterdag verschijnt hij aan de start van beide sprintnummers. Bij de vrouwen is het uitkijken naar Manon Depuydt op de 100m en Camille Laus op de 200m. Laetitia Libert neemt de 400m voor haar rekening.

Chloé Beaucarne – Foto: Peter Wagemans

Op de hoge horden komen enkele jonge toppers aan de bak. Bij de junioren mannen kunnen we alvast Tuur Bras en Michael Obasuyi in het vet zetten. Zij plaatsten zich op de IFAM voor het EK voor junioren. Bij de vrouwen wil Chloé Beaucarne dolgraag de limiet voor het EKU23 lopen. Ze kwam voorlopig al een aantal keer zeer dicht in de buurt van dat minimum, maar dat is uiteraard nog niet voldoende voor afvaardiging. Op de 400m horden zijn alle ogen opnieuw gericht op Nenah De Coninck. Zij verbaasde vorige week vriend en vijand door meteen de EK-limiet voor beloften te lopen. Benieuwd of ze in haar tweede wedstrijd van het seizoen met hekjes sneller kan.

Aaron Botterman – Foto: Tomas Sisk

Op naar de halve fond. De Brit Christian Byron moet Aaron Botterman, Jan Van Den Broeck en andere Belgen leiden naar een tijd van 1’47” op de dubbele baanronde. Laurens Schockaert verschijnt er ook aan de start. Hij liep vorige week nog een sterke 1’48”86 op zijn eerste 800m van het seizoen. Ook Ali Hamdi, Pieter Claus en Jerome Kahia hopen te kunnen profiteren van stevig haaswerk. Bij de vrouwen vinden we Vanessa Scaunet terug op de deelnemerslijst.

De iets langere 1500m wordt op sleeptouw genomen door Philip Cortvriendt richting 3’40”. Robin Hendrix, Sam Valgaeren, Jean-Charles Byl en Viktor Benschop hopen zo hun persoonlijk record te kunnen aanscherpen. De 3000m wordt een thuiswedstrijd voor Simon Debognies en Thomas De Bock. Ook Dame Tasama wil iets moois laten zien op de 4de Internationale Allonsius Sport Flanders Cup.

Bram Ghuys – Foto: Tomas Sisk

Bij het hoogspringen wil Bram Ghuys doorgaan op zijn positieve elan. Hij neemt het op tegen Emile Verdonck die nog steeds op zoek is naar de vereiste voor het EK beloften. Ben Broeders, die dat minimum wel al op zak heeft in het polsstokspringen, komt zaterdag zijn kunsten nog eens tonen. Aurélie De Ryck leidt de deelnemerslijst bij het polsstokspringen bij de vrouwen, op de hielen gevolgd door Elien De Vocht en Hanne De Baene.

Wie een volledige blik op de deelnemerslijsten wilt werpen van 4de Internationale Allonsius Sport Flanders Cup kan dat hier.

Het programma en andere informatie voor zaterdag vindt u hier terug.