Afgelopen zaterdag trok ook Sofie Van Accom naar Huizingen. Na twee 1500m-wedstrijden die geen ideaal wedstrijdverloop kenden, en bijgevolg ook niet het gewenste resultaat opleverden, werd deze keer gekozen voor de dubbele baanronde die ze aflegde in 2’07”73. “Je hoopt natuurlijk altijd op een iets snellere chrono, maar ik ben zeker tevreden over deze tijd.”

De Flanders Cup in Huizingen werd maar laat aan de planning toegevoegd waardoor de wedstrijd ook eerder als een stevige training werd opgevat. Een geslaagde zo bleek, want Van Accom trok nog net aan het langste eind om de overwinning binnen te halen. “Het oorspronkelijk plan was om afgelopen weekend geen wedstrijd te lopen. Uiteindelijk hebben we deze plannen omgegooid en hebben we beslist er een doorgedreven training van te maken. Het doel was vooral om met een beter gevoel naar de volgende wedstrijd te kunnen trekken en dat is gelukt”, klonk het opgelucht.

Aanstaande zaterdag staat er opnieuw een 1500m op het programma in het Duitse Tübingen. Sterke tegenstand lijkt verzekerd met heel wat atleten die in het verleden al onder de 4’10 konden duiken. Een uitgelezen kans om onder de gevraagde 4’08”54 te duiken voor Berlijn? “Als je naar mijn PR (4’07”30, red.) kijkt, moet Berlijn zeker mogelijk zijn. Ik verwacht het alleen nu nog niet. Ik heb meestal heel wat wedstrijden nodig om echt de goede vorm te pakken te krijgen en snelle tijden te kunnen afleveren. Als ik naar het verleden kijk, is dat meestal rond de periode van de meeting in Luik en de Nacht van de Atletiek. Ik zie mijzelf dus eerder tegen midden juli de limiet behalen”, aldus Van Accom.