De derde Flanders Cup van dit zomerseizoen zit er alweer op. De tegenwind in de laatste rechte lijn zorgde ervoor dat sterke prestaties in de sprintnummers uitbleven. Simon Debognies zorgde met zijn sterke 3000m wel voor vuurwerk, net als Tim Van De Velde. Beide heren kwamen dicht in de buurt van het Belgisch record.

Het was Nenah De Coninck die de debatten mocht openen bij het hoofdprogramma. Na haar sterke prestatie van vorige week, toen ze zich wist te plaatsen voor het EK beloften, was het afwachten hoeveel sneller ze vandaag haar 400mH kon afwerken. Vooral door de wind zat een verbetering er jammer genoeg niet in. Ze won wel in 58”54. Op de 4x100m bij de mannen kon de Belgische scholierenploeg zich plaatsen voor het EYOF deze zomer. Het team bestond uit Arthur Pinter, Wolf Belien, Daniël Segers en Kwinten Torfs.

Manon Depuydt – Foto: Sven Pieters

Manon Depuydt had op de 100m gelukkig iets minder last van de wind (-0.6). Ze won de finale in 11”84 nadat ze eerder in de reeksen al 11”96 (-0.4) liep. Bij de 800m viel vooral de prestatie van Tim Van De Velde op. Hij kwam over de meet in 1’50”64, of anders gezegd: Op minder dan een seconde van het Belgische scholierenrecord (1’49”74). Ook bij de hoge horden bleek de wind een grote spelbreker te zijn op de Allonsius Sport meeting. Junioren Tuur Bras en Michael Obasuyi geraakten niet onder de 14” en ook Chloé Beaucarne kwam op de 100mH niet in de buurt van de EK-limiet.

Simon Debognies – Foto: Tomas Sisk

Simon Debognies trok het hem blijkbaar niet zo veel aan van de mindere omstandigheden en na een solo van een kilometer strandde hij na 3000m op iets meer dan een seconde van het Belgische juniorenrecord. Met zijn 7’51”26 werd hij net op de finish geklopt door de Portugees Helio Gomes maar met dit persoonlijke record zet de atleet van OEH opnieuw een straffe prestatie neer. Clubgenoot Robin Hendrix maakte het feestje compleet en won  de 1500m in een nieuw persoonlijk record van 3’45”15.

Mélanie Vissers – Foto: Tomas Sisk

In het polsstokspringen bij de mannen ging de overwinning naar Ben Broeders met 5m40. Bij de vrouwen haalde Aurélie De Ryck het nipt van Mélanie Vissers. Vissers kon met haar persoonlijk record van 4m06 wel zeer tevreden zijn. Ze haalde daarmee ook het minimum voor het EK junioren deze zomer. Ook het hoogspringen bij de mannen leverde een spannende strijd voor de overwinning op. Emile Verdonck won het plijt van Bram Ghuys. Beiden wipten over 2m12. Verdonck probeerde vervolgens driemaal tevergeefs over de EKU23-limiet van 2m18 te springen.

De uitslagen kan u hier terugvinden.