Aanstaande zaterdag staat alweer de derde Flanders Cup wedstrijd op het programma in evenveel weken tijd. De twee voorgaande meetings leverden een resem limieten en persoonlijke records op. Met een sterk deelnemersveld én veel talent in eigen huis bij de organiserende club OEH, belooft ook deze Allonsius Sport Flanders Cup in Huizingen de moeite te worden. Wij blikken vooruit met Jonathan Sacoor, één van de lokale helden, en loodsen jullie doorheen de deelnemerslijst.

Op 10 juli gaat het WK voor junioren van start. Jonathan Sacoor heeft ondertussen zijn limiet al op zak en wil zaterdag op zijn thuispiste nog een laatste keer de baanronde afhaspelen voor het WK van start gaat. “Aangezien het mijn laatste 400m wordt voor het WK, ga ik vooral op mijn eigen wedstrijd focussen. Het is vooral mijn techniek die dan telt en minder de chrono. Het Belgische record (45”86, red.) zou uiteraard mooi zijn, maar dat wordt geen doel zaterdag.” Voor eigen publiek lopen is altijd net iets specialer. Ook de jonge Belgian Tornado kijkt hier reikhalzend naar uit. “Ik vind het altijd leuk om een thuiswedstrijd te lopen. Ik ben vertrouwd met de piste en de sfeer is altijd geweldig. Ik denk dat heel wat deelnemers topprestaties gaan leveren. Ikzelf kijk heel erg uit naar Tuur Bras die ongetwijfeld sterk gaat zijn op de 110m horden. Ik raad iedereen aan om zeker te komen kijken”, aldus een warme oproep van Sacoor.

Simon Debognies – Foto: Jeroen De Meyer

Verder wordt het op de 3.000 meter uitkijken naar nog een ander uithangbord van OEH, Simon Debognies, die zijn zinnen heeft gezet op het Belgische beloftenrecord (7’49”56). Vorig jaar kwam de Hallenaar al heel dicht, dus dit jaar zou het wel eens prijs kunnen zijn. Trainingsmaatje Thomas De Bock zal mee het haaswerk verzorgen richting deze snelle tijd.

Op de 110m horden bij de junioren wordt het ongetwijfeld een mooie strijd tussen Tuur Bras en Michael Obasuyi. Die laatste heeft zijn limiet voor het WK junioren al beet, maar ook Bras zou zijn clubmakker graag vergezellen. Met de hulp van het thuispubliek moet een tijd onder de gevraagde 13”70 mogelijk zijn. Dario De Borger en Denis Hanjoul zullen op de hogere horden een zoveelste tweestrijd uitvechten.

Ook Sofie Van Accom maakt zaterdag haar opwachting in Huizingen. Zij gaat op zoek naar een snelle tijd op de 800m. Het ging Mathilde Deswaef vorige week voor de wind met haar WK-limiet op de 1500m. Dit weekend kan ze zorgeloos het nodige wedstrijdritme opdoen op deze afstand. Bij de mannen zal Tim Van De Velde wellicht met een chrono van 3’45″25 in zijn achterhoofd zitten. Een duik onder deze tijd zou een ticket voor het WK junioren opleveren.

Foto: Jeroen De Meyer

Op de 400m horden zal Dylan Owusu een gooi doen naar het EK-minimum van 50”70. Aan de tegenstand zal het alleszins niet liggen, want drie atleten doken ooit al onder de 50”. Margo Van Puyvelde heeft sinds vorige week haar EK-ticket op zak op de horden en wil haar bloedvorm nog eens tonen.

In het hoogspringen wordt het uitkijken naar Bram Ghuys. Hij zit met het EK-minimum van 2m26 in zijn hoofd, maar kwam deze zomer voorlopig nog niet hoger dan 2m18. Thomas Carmoy kon zich eerder op het seizoen al plaatsen voor het WK junioren en zal Ghuys de overwinning zeker niet cadeau doen. Bij de vrouwen deed Hanne Van Hessche vorige week nog een poging op 1m90, de vereiste hoogte voor het EK, en zij zal ongetwijfeld opnieuw haar kans wagen.

Meer informatie vind je hier.

Het uurrooster kan je hier terugvinden. Voor de volledige deelnemerslijst moet je hier zijn.

Zaterdag kan u alles meevolgen met de live-results.