Na een eerste wedstrijd die door een scheur slechts 20 meter duurde, heeft Nenah De Coninck bij de Putbos Memorial Leon Buyle in haar eerste echte wedstrijd meteen een straf resultaat neergezet. Ook Bram Ghuys en Stijn Baeten toonden dat de vorm stilaan in de goede richting gaat. Eline Berings voldeed met 13”56 in Marseille niet aan de verwachtingen. Op de VAL-site blikten de A-atleten terug op hun wedstrijd.

Nenah De Coninck moest zowel het winterseizoen als de eerste maand van het zomerseizoen wegens blessures aan zich laten voorbijgaan, maar deed het bij haar seizoensopener meteen uitstekend. Ze won haar 400m horden met grote overmacht in 57”90 en plaatste zich zo direct voor het EK beloften in Polen. Voor het WK in Londen moet het met 56”10 nog sneller, maar Nenah heeft nog tijd en kon alleen maar tevreden zijn. “Het liep heel vlot. Ik ben ontspannen begonnen en mijn passen kwamen perfect uit. Enkel op de laatste twee horden verloor ik nog tijd, maar dat is verklaarbaar door de trainingsachterstand. Dat ik nu al dit niveau haal, geeft veel vertrouwen, want er zit nog veel rek op.”

Bram Ghuys wipte over 2m17 in Oordegem, een ruime seizoensbeste. Hij won daarmee de wedstrijd. “Na een weekje rusten heb ik op training terug het goede gevoel gevonden. Mijn wedstrijd was nog een beetje wisselvallig, maar ik kon rustig en gefocust blijven. Ik kwam steeds meer in mijn ritme, en de sprong op 2m17 was heel mooi. Ook op 2m21 was het zeker niet slecht. Ik ben terug. Nu nog ritme opdoen.”

Stijn Baeten eindige in de 1500m als vijfde in 3’44”35. Nog lang niet wat het moet zijn, maar wel vijf seconden sneller dan een week eerder bij de IFAM. Hoewel het op training goed gaat, had hij vandaag geen goed gevoel. “Zowel in de opwarming als in de koers voelde ik me niet super. De wedstrijd verliep ook te traag, maar in een echte goeie dag maak je dan zelf het tempo. Op 300m van het einde probeerde ik nog aan te zetten en mee te spelen voor de winst, maar honderd meter verder hield het op voor mij. Dinsdag had ik nochtans een hele sterke training. Nu even focus op de examens, en hopelijk loopt alles daarna net als vorig jaar los.” De winst was in Oordegem voor Stijns club- en trainingsmakker Ali Hamdi/DCLA in 3’42”47.