Limiet vier op de Putbos Memorial Leon Buyle kwam uit Waalse hoek. Elise Vanderelst liep naar 2’05″85. De vierde van het WK voor junioren duikt daarmee onder de limiet van 2’06″39. Vanderelst verzekerde zich op de interclub al van een ticket op de 1500m, maar nu heeft ze ook op haar geliefde afstand de limiet beet.

Naast Vanderelst werd het uitkijken naar de mannen op de dubbele baanronde. Aaron Botterman liep vorige week op de IFAM al naar de limiet voor de Universiade. Aurèle Vandeputte en Brecht Bertels hadden echter nog geen limiet op zak na afgelopen zaterdag. Het was Botterman die in het zog van de haas op zoek ging naar een snelle tijd, maar deze inspanning eiste op het einde zijn krachten. Vandeputte kon nog sterk finishen, maar met zijn tijd van 1’47″81 is het voorlopig wachten op een ticket richting Polen. Bertels liet een seizoensbeste van 1’48″36 optekenen.

Sterke Tinck op 1500m

Justine Tinck – Foto: Jeroen De Meyer

Op de 1500m kwam Justine Tinck aan de start. Tinck was al in het bezit van de EK-limiet, maar op de IFAM vorige week zat er geen goede tijd in na een hectische race waarin enkele atletes vielen. Vandaag wel die ideale wedstrijd met een erg stevige eindtijd van 4’13″61. Een verbetering van haar PR met vijf seconden én de beste Europese jaarprestatie bij de junioren.

Bij de mannen bevestigde Tim Van De Velde zijn prestatie van vorige week door de klok te laten stoppen na 3’45″36. De winst in de snelste reeks, waarin de haas erg onregelmatig het tempo verzorgde, was weggelegd voor Ali Hamdi in een degelijke 3’42″47.