Traditiegetrouw vormt Herentals op 1 mei het strijdtoneel voor hun prijzenmeeting die sinds dit jaar de naam Optifisk Athletics Classic Meeting draagt. Voor de meesten wordt dit de aftrap van hun zomerseizoen. De ideale gelegenheid om de benen een eerste keer te testen en zich meteen te meten met de sterke tegenstand. Wie u zeker in het oog moet houden, leest u in deze voorbeschouwing.

Foto: Peter Wagemans

De bekendste naam die we in Herentals mogen opwachten is zonder twijfel vice-Europees kampioen, Philip Milanov. Hij komt zich nog even tonen aan het Belgische publiek alvorens hij afreist naar Shangai voor de Diamond League. Milanov neemt zowel het kogelstoten als het discuswerpen voor zijn rekening. In beide nummers lijkt hij een serieuze gooi te doen naar de zege, maar kan hij zich zo vroeg op het seizoen ook al verzekeren van het WK-minimum door voorbij de 65 meter te werpen?

Bij de vrouwen wordt het in het hamerslingeren ongetwijfeld een beklijvend duel tussen Jolien Boumwo en Vanessa Sterckendries. Boumkwo kan het sterkste PR in de weegschaal leggen, maar Sterckendries bewees al eerder dat ze Boumkwo kan kloppen. Sterckendries neemt ook deel aan het discuswerpen, terwijl Boumkwo de kogelring nog opzoekt.

Aurèle Vandeputte sprong op het PK afgelopen weekend al in het oog! Wat kan hij in Herentals?

Op de langere loopnummers tekent een sterk deelnemersveld present. Bij de mannen wordt het op de 800m een spannende strijd tussen Stijn BaetenJan Van Den BroeckAli Hamdi en Aurèle Vandeputte. Die laatste maakt als enige van deze vier nog kans om deel te nemen aan het EK voor beloften in Polen en kan in Herentals zijn ticket misschien al verzilveren. Afgelopen weekend maakte hij al een sterke indruk door op het PK naar een knappe 1’49″25 te snellen. Met de steun van zijn metgezellen kan hij misschien in de buurt komen van de gevraagde 1’47″51. Bij de junioren hopen ook Dries De Smet en Pieter Sisk een startbewijs voor het EK junioren af te dwingen, de kwalificatie-eis ligt daarvoor op 1’49″41.

Over naar de 3.000m waar meer dan een handvol favorieten op zoek gaan naar een snelle chrono. Dieter KerstenDries BasemansSteven CasteeleIsmael DebjaniWesley De Kerpel, Jan Adriaensen en Michael Somers zullen ongetwijfeld in de voorste gelederen terug te vinden zijn. En wat kunnen Nick Van Peborgh, een goede week na zijn tweede plaats op de Antwerp Ten Miles, en youngster Tim Van De Velde?

Aan vrouwelijke zijde lijkt de 800m een kolfje naar de hand te worden van Elise Vanderelst. Vanessa Scaunet tekent eveneens op de dubbele baanronde present, zij wil zich graag bewijzen nadat ze deze winter geplaagd werd door verschillende blessures. Thuisloopster Sofie Van Accom begeeft zich maandag voor eigen publiek naar de startlijn voor de 3.000m. Van Accom heeft misschien niet het sterkste record achter haar naam staan, maar met de prestaties die ze afgelopen zomer en winter liet zien, zal ze zeker een geduchte tegenstander zijn. Wie ook op dit nummer aan de bak komt, zijn Imana TruyersLisa Rooms en  Justine Tinck. Met een PR van 9’18″39 maakt Tinck een goede kans om op dit nummer naar de limiet voor het EK junioren te snellen. Hiervoor moet ze beter doen dan de gevraagde 9’33″93.

Voor meer info over de meeting kan u hier terecht.